притисни ентер »

WRC: И покрај новите три посади во Toyota, Латвала останува во тимот
WRC: И покрај новите три посади во Toyota, Латвала останува во тимот

WRC: И покрај новите три посади во Toyota, Латвала останува во тимот

Финскиот возач Јари Мати Латвала не успеа да го задржи своето седиште во Јапонскиот тим за цела сезона, но ќе го гледаме на неколку рунди со автомобил со исти спецификации. Латвала го загуби своето седиште во Тoyota за следната сезона откако Јапонскиот фабрички тим ги најави Себастиен Ожие, Елфин Еванс и Кале Ровенпера за 2020 сезона. И покрај тоа,