притисни ентер »

Тајвански бизнисмен плаќа рекордни 2,35 милијарди за Бруклин Нетс
Тајвански бизнисмен плаќа рекордни 2,35 милијарди за Бруклин Нетс

Тајвански бизнисмен плаќа рекордни 2,35 милијарди за Бруклин Нетс

Екипата на Бруклин Нетс наскоро ќе добие нов сопственик. Тајванскиот милијардер Џозеф Саи ќе плати рекордна сума на пари за да добие целосна сопственост од досегашниот газда, Русинот Микаил Прохоров. Најскапата инвестиција во спортскиот свет ќе изнесува 2,35 милијарди долари. Досега Саи контролираше 49% од НБА франшизата, а сега планира да ги откупи

Руски милијардер го продаде Бруклин за 2.35 милијарди долари

Руски милијардер го продаде Бруклин за 2.35 милијарди долари

Екипата на Бруклин го промени сопственикот пред стартот на новата сезона во НБА лигата. Мнозинскиот удел сега ќе биде во рацете на тајванскиот бизнисмен Џозеф Цаи (55) кој досега имаше 49 отсто од клубот. Во највредната продажба во историјата на американските спортови, рускиот милијардер Михаил Прохоров своите 51% му ги продаде на Цаи за 2.35 милијарди

Ко-сопственикот на Alibaba го презеде Brooklyn Nets за 2,1 милијарда евра

Ко-сопственикот на Alibaba го презеде Brooklyn Nets за 2,1 милијарда евра

Brooklyn Nets доби нов сопственик и стана најскапиот американски тим на сите времиња. Џозеф Тсаи, кој минатата година купи 49 проценти од акциите на  Nets за 900 милиони евра, го купи останатиот 51 процент од Михаил Прохоров за дури 1,21 милијарди, каде што Nets, вкупно го чинеа 2,11 милијарди евра. Со тоа е срушен досегашниот рекордот кој го држеа NFL

Кинез ги купува Бруклин Нетс за рекордни 2,35 милијарди долари

Кинез ги купува Бруклин Нетс за рекордни 2,35 милијарди долари

Ко-основачот на Alibaba, Џозеф Цаи, му понудил 2,35 милијарди долари на сопственикот на НБА франшизата Бруклин Нетс, понуда која се очекува да биде прифатена. Доколку продажбата се реализира тоа ќе биде најголемата сума некогаш платена за било кој клуб во било кој спорт. Цаи е еден од основачите на кинеската фирма Alibaba Group која воглавно се заминава

Бруклин Нетс добива нов сопственик

Бруклин Нетс добива нов сопственик

НБА кошаркарскиот клуб на Бруклин Нетс до крајот на неделата ќе има нов сопственик. Екипата ќе заврши кај тајванско-канадскиот бизнисмен, Џозеф Цаи (55) кој франшизата ја купи за рекордни 2,35 милијарди долари. Цаи во 2018 година купи 49 отсто од акции на популарните „мрежички“ за што плати една милијарда долари за сега да додаде уште 1,35 милијарди

Бруклин доби нов сопственик за најголема продажба во историјата

Бруклин доби нов сопственик за најголема продажба во историјата

Бруклин го промени сопственикот пред стартот на новата НБА сезона. Мнозинскиот удел сега ќе биде во рацете на тајванскиот бизнисмен Џозеф Тсаи кој досега имаше 49% од клубот. Во највредната продажба во историјата на американските спортови, рускиот милјардер Михаил Прохоров своите 51% му ги продаде на Тсаи за 2,35 милијарда долари. Претходниот рекорд

Тајкунот Прохоров ги продаде Њу Џерси Нетс во најскапиот продажен трансфер на клуб во НБА

Тајкунот Прохоров ги продаде Њу Џерси Нетс во најскапиот продажен трансфер на клуб во НБА

Share Tweet Share Share Email Comments Кога во 2010 година рускиот милијардер Михаил Прохоров го купи кошаркарскиот НБА тим Њу Џерски Нетс и веднаш потоа ги пресели во Бруклин, вети дека ќе се ожени ако неговиот тим ја освои НБА титулата во следните пет години. Нетси не успеаја да ја освојат титулата до оваа година, а Прохоров и денес остана неженет,

Руски милијардер ги продаде Нетси за историски најголема сума во НБА

Руски милијардер ги продаде Нетси за историски најголема сума во НБА

Прохоров остана и денеска неженет , но далеку побогат по продажбата на франшизата на Нетси. Во 2010 година, Прохоров купил 80% од акциите на Нетс, а во 2015 година преостанатите 20%. Пред две години, 49% му продаде на тајванскиот милијардер Џозеф Цаи за една милијарда долари, а сега преостанатите 51% за дополнителни 1,35 милијарди американски долари,

Рекордна продажба во НБА: Бруклин продаден за 2,35 милијарди долари

Рекордна продажба во НБА: Бруклин продаден за 2,35 милијарди долари

Франшизата на Бруклин нетс до крајот на неделата ќе има нов сопственик. Кошаркарскиот клуб од НБА лигата ќе заврши кај тајванско-канадскиот бизнисмен, Џозеф Цаи (55) во зделката вредна рекордни 2,35 милијарди долари. Цаи во 2018 година купи 49 отсто од акции на „мрежичките“ за што плати една милијарда долари за сега да додаде уште 1,35 милијарди долари

Рекордна продажба во НБА: Бруклин продаден за 2,35 милијарди долари

Рекордна продажба во НБА: Бруклин продаден за 2,35 милијарди долари

Франшизата на Бруклин нетс до крајот на неделата ќе има нов сопственик. Кошаркарскиот клуб од НБА лигата ќе заврши кај тајванско-канадскиот бизнисмен, Џозеф Цаи (55) во зделката вредна рекордни 2,35 милијарди долари. Цаи во 2018 година купи 49 отсто од акции на „мрежичките“ за што плати една милијарда долари за сега да додаде уште 1,35 милијарди долари