притисни ентер »

КРИВИЧНИОТ СУД ГО ПОТВРДИ ПРИТВОРОТ ЗА НАКЕ ГЕОРГИЕВ Жалбата му е одбиена
КРИВИЧНИОТ СУД ГО ПОТВРДИ ПРИТВОРОТ ЗА НАКЕ ГЕОРГИЕВ Жалбата му е одбиена

КРИВИЧНИОТ СУД ГО ПОТВРДИ ПРИТВОРОТ ЗА НАКЕ ГЕОРГИЕВ Жалбата му е одбиена

Кривичниот совет од Одделението за гонење организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје, ја одби како неоснована жалбата и го потврди решението за определување 30 дневен притвор на врховниот судија Наке Георгиев. Судот постапувал по жалба на одбраната на осомничениот Георгиев против решение на судија на претходна постапка од 21

Судот му го одзеде пасошот на Мемети

Судот му го одзеде пасошот на Мемети

Поранешен Народен правобранител, заменик претседател и член на Советот на Јавни обвинители, а денеска второосомничен во истрагата на обвинителството за гонење на организиран криминал и корупција за примање награда за противзаконито влијание, Иџет Мемети во моментот има мерки на претпазливост. По сослушувањето од судија на претходна постапка, изјави

Кривичниот суд му го одзема пасошот на обвинителот Мемети, тој негира вмешаност во случајот со поткуп

Кривичниот суд му го одзема пасошот на обвинителот Мемети, тој негира вмешаност во случајот со поткуп

По распитот во Кривичниот суд, членот на Советот на Јавни обвинители Иџет Мемети, без многу детали рече дека очекува истрагата брзо да заврши. За релациите со првоосомничениот во случајот, судијата Наке Георгиев, тој рече дека се познава и со судиите и со обвинителите. На поранешниот правобранител Мемети изречена му е мерка на претпазливост. Покрај

Мемети негира вина во случајот со поткуп

Мемети негира вина во случајот со поткуп

Кривичниот суд Скопје му определи мерки на претпазливост на членот на Советот на обвинители и поранешен Народен правобранител, Иџет Мемети. Тој е второ-осомничен во истрагата на Обвинителството за случајот на врховниот судија Наќе Георгиев, кој беше фатен како прима поткуп од 10.000 евра за да влијае за олеснување на судскиот процес кој се води против

Кривичен му го зема пасошот на Мемети а на Георгиев му го потврди 30 дневниот притвор

Кривичен му го зема пасошот на Мемети а на Георгиев му го потврди 30 дневниот притвор

Заменик претседателот на Советот на јавни обвинители Иџет Мемети остана без пасош и со обврска редовно да се јавува во суд. Судијата ги прифати мерките прелдожени од обвинителството поради опасност од влијание на сведоци и повторување на делото. Со овие мерки Мемети ќе може да оди на работа а тој се надева и дека за брзо време ќе се утврди дека нема

Судот му го одзема пасошот на обвинителот Иџет Мемети, тој негира дека е вмешан во случајот со мито

Судот му го одзема пасошот на обвинителот Иџет Мемети, тој негира дека е вмешан во случајот со мито

Embedded video for Судот му го одзема пасошот на обвинителот Иџет Мемети, тој негира дека е вмешан во случајот со мито Одземен пасош, забрана да вади нов, не смее да излегува од Македонија и мора поверемено да се јавува во суд- Кривичен по предлог на обвинителството му определи мерки на претпазливост на Иџет Мемети. Заменик претседател на Советот на

Кривичен ја одби како неоснована жалбата и го потврди притворот на Наке Георгиев

Кривичен ја одби како неоснована жалбата и го потврди притворот на Наке Георгиев

Кривичниот совет од Одделението за гонење организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје, ја одби како неоснована жалбата и го потврди решението за определување 30 дневен притвор на врховниот судија Наке Георгиев. Судот постапувал по жалба на одбраната на осомничениот Георгиев против решение на судија на претходна постапка од 21

Кривичен ја одби жалбата и го потврди притворот на Наке Георгиев

Кривичен ја одби жалбата и го потврди притворот на Наке Георгиев

Кривичниот совет од Одделението за гонење организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје, ја одби како неоснована жалбата и го потврди решението за определување 30 дневен притвор на врховниот судија Наке Георгиев. Судот постапувал по жалба на одбраната на осомничениот Георгиев против решение на судија на претходна постапка од 21

Кривичен ја одби жалбата и го потврди притворот на Наке Георгиев

Кривичен ја одби жалбата и го потврди притворот на Наке Георгиев

Кривичниот совет од Одделението за гонење организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје, ја одби како неоснована жалбата и го потврди решението за определување 30 дневен притвор на врховниот судија Наке Георгиев. Судот постапувал по жалба на одбраната на осомничениот Георгиев против решение на судија на претходна постапка од 21

Кривичен ја одби жалбата и го потврди притворот на Наке Георгиев

Кривичен ја одби жалбата и го потврди притворот на Наке Георгиев

Кривичниот совет од Одделението за гонење организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје, ја одби како неоснована жалбата и го потврди решението за определување 30 дневен притвор на врховниот судија Наке Георгиев. Судот постапувал по жалба на одбраната на осомничениот Георгиев против решение на судија на претходна постапка од 21