притисни ентер »

До Советот на Европа пристигнале 4 кандидатури за нов генерален секретар
До Советот на Европа пристигнале 4 кандидатури за нов генерален секретар

До Советот на Европа пристигнале 4 кандидатури за нов генерален секретар

До Советот на Европа досега пристигнале четири кандидатури за нов генерален секретар на советот. Изборот треба да се одржи во месец јуни, а меѓу кандидатурите се најдоа имињата на поранешната министерка за надворешни работи на Грција, Дора Бакојани и актуелната шефица на хрватската дипломатија, Марија Пејчиновиќ-Буриќ. Според соопштението на организацијата

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на СЕ

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на СЕ

Поранешната министерка за надворешни работи на Грција Дора Бакојани е кандидат за генерален секретар на Советот на Европа, објави денеска организацијата. Повикот за поднесување на кандидатури за заменик на актуелниот генерален секретар, Торбјорн Јагланд  е завршен. Четворица кандидати се пријавиле, меѓу нив и Дора Бакојани, која беше шефица на грчката

До Советот на Европа пристигнале 4 кандидатури за нов генерален секретар

До Советот на Европа пристигнале 4 кандидатури за нов генерален секретар

До Советот на Европа досега пристигнале четири кандидатури за нов генерален секретар на советот. Изборот треба да се одржи во месец јуни, а меѓу кандидатурите се најдоа имињата на поранешната министерка за надворешни работи на Грција, Дора Бакојани и актуелната шефица на хрватската дипломатија, Марија Пејчиновиќ-Буриќ. Според соопштението на организацијата

До Советот на Европа пристигнале 4 кандидатури за нов генерален секретар

До Советот на Европа пристигнале 4 кандидатури за нов генерален секретар

До Советот на Европа досега пристигнале четири кандидатури за нов генерален секретар на советот. Изборот треба да се одржи во месец јуни, а меѓу кандидатурите се најдоа имињата на поранешната министерка за надворешни работи на Грција, Дора Бакојани и актуелната шефица на хрватската дипломатија, Марија Пејчиновиќ-Буриќ. Според соопштението на организацијата

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на СЕ

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на СЕ

Поранешната министерка за надворешни работи на Грција, Дора Бакојани е кандидат за генерален секретар на Советот на Европа, објави денеска организацијата. Повикот за поднесување на кандидатури за заменик на актуелниот генерален секретар, Торбјорн Јагланд  е завршен. Четворица кандидати се пријавиле, меѓу нив и Дора Бакојани, која беше шефица на грчката

Дора Бакојани кандидат за нов генерален секретар на Советот на Европа

Дора Бакојани кандидат за нов генерален секретар на Советот на Европа

Поранешната министерка за надворешни работи на Грција, Дора Бакојани е кандидат за генерален секретар на Советот на Европа, соопшти прес-службата на Советот на Европа. Повикот за поднесување на кандидатури за наследник на актуелниот генерален секретар, Торбјорн Јагланд  заврши вчера, а на огласот се пријавиле четворица кандидати, меѓу кои и поранешната

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на СЕ

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на СЕ

Поранешната министерка за надворешни работи на Грција Дора Бакојани е кандидат за генерален секретар на Советот на Европа, објави денеска организацијата. Повикот за поднесување на кандидатури за заменик на актуелниот генерален секретар, Торбјорн Јагланд е завршен. Четворица кандидати се пријавиле, меѓу нив и Дора Бакојани, која беше шефица на грчката

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на Советот на Европа

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на Советот на Европа

Поранешната министерка за надворешни работи на Грција Дора Бакојани е кандидат за генерален секретар на Советот на Европа, објави денеска организацијата. Повикот за поднесување на кандидатури за заменик на актуелниот генерален секретар, Торбјорн Јагланд е завршен. Четворица кандидати се пријавиле, меѓу нив и Дора Бакојани, која беше шефица на грчката

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на СЕ

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на СЕ

Поранешната министерка за надворешни работи на Грција Дора Бакојани е кандидат за генерален секретар на Советот на Европа, објави денеска организацијата. Повикот за поднесување на кандидатури за заменик на актуелниот генерален секретар, Торбјорн Јагланд  е завршен. Четворица кандидати се пријавиле, меѓу нив и Дора Бакојани, која беше шефица на грчката

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на СЕ

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на СЕ

Поранешната министерка за надворешни работи на Грција Дора Бакојани е кандидат за генерален секретар на Советот на Европа, објави денеска организацијата. Повикот за поднесување на кандидатури за заменик на актуелниот генерален секретар, Торбјорн Јагланд е завршен. Четворица кандидати се пријавиле, меѓу нив и Дора Бакојани, која беше шефица на грчката