притисни ентер »

Протести и судири со полицијата во Тирана
Протести и судири со полицијата во Тирана

Протести и судири со полицијата во Тирана

Неколку илјади приврзаници на албанската опозиција денеска протестираат пред Министерството за внатрешни работи во Тирана барајќи оставка од актуелниот министер Фатмир Џафај. Протестите започнале мирно, но набргу по фрлањето јајца врз објектот на Министерството, тензиите се зголемиле и дошло до судири на протестантите со полицијата. Тензиите се зголемиле

Протести и судири со полицијата во Тирана

Протести и судири со полицијата во Тирана

Неколку илјади приврзаници на албанската опозиција денеска протестираат пред Министерството за внатрешни работи во Тирана барајќи оставка од актуелниот министер Фатмир Џафај. Протестите започнале мирно, но набргу по фрлањето јајца врз објектот на Министерството, тензиите се зголемиле и дошло до судири на протестантите со полицијата. Тензиите се зголемиле

Рама не гледа вина кај министерот Џафај

Рама не гледа вина кај министерот Џафај

Тирана,16 мај 2018 (МИА) – Албанскиот премиер,Еди Рама, остро и возврати на опозицијата на барањето за разрешување на министерот за внатрешни работи,Фатмир Џафај,велејќи дека тој нема да одговара ни законски ни морално, бидејќи „обвинувањата не доаѓаат од правосуден орган“. - Обвиненијата денеска против министерот за внатрешни работи не доаѓаат од

Протести и судири со полицијата во Тирана

Протести и судири со полицијата во Тирана

Неколку илјади приврзаници на албанската опозиција денеска протестираат пред Министерството за внатрешни работи во Тирана барајќи оставка од актуелниот министер Фатмир Џафај. Протестите започнале мирно, но набргу по фрлањето јајца врз објектот на Министерството, тензиите се зголемиле и дошло до судири на протестантите со полицијата. Тензиите се зголемиле

Албанската опозиција бара итна смена на министерот за внатрешни работи

Албанската опозиција бара итна смена на министерот за внатрешни работи

Албанската опозиција побара под итно разрешување на министерот за внатрешни работи Фатмир Џафај, како „личност одговорна што неговиот брат Агрон Џафај е на слобода“. Освен оставка на министерот, лидерот на опозициската Демократска партија, Љуљзим Баша побара Обвинителството да го конфискува имотот на нрговото семејство, бидејќи се „јасен субјект на

Албанската опозиција бара оставка на министерот Џафај

Албанската опозиција бара оставка на министерот Џафај

Албанската опозиција побара оставка на актуелниот министер за внатрешни работи Фармир Џафај, поради тоа што не презел активности за екстрадиција на неговиот брат Агрон Џафај осуден на 7 години затвор во Италија поради шверц со дрога . Лидерот на Демократската партија, Лулзим Баша изјави дека премиерот Еди Рама мора да побара оставка од неговиот министер

Албанската опозиција бара итна смена на министерот за внатрешни работи

Албанската опозиција бара итна смена на министерот за внатрешни работи

Тирана, 15 мај 2018 (МИА) - Албанската опозиција побара под итно разрешување на министерот за внатрешни работи Фатмир Џафај, како „личност одговорна што неговиот брат Агрон Џафај е на слобода“. Освен оставка на министерот, лидерот на опозициската Демократска партија, Љуљзим Баша побара Обвинителството да го конфискува имотот на нрговото семејство,

Албанската опозиција бара оставка од министерот Џафај

Албанската опозиција бара оставка од министерот Џафај

Албанската опозиција побара оставка од актуелниот министер за внатрешни работи, Фармир Џафај, поради тоа што не презел активности за екстрадиција на брат му Агрон Џафај, осуден на 7 години затвор во Италија поради шверц со дрога. Лидерот на Демократската партија, Лулзим Баша, изјави дека премиерот Еди Рама мора да побара оставка од неговиот министер

Албанската опозиција бара оставка на министерот Џафај

Албанската опозиција бара оставка на министерот Џафај

Албанската опозиција побара оставка на актуелниот министер за внатрешни работи Фармир Џафај, поради тоа што не презел активности за екстрадиција на неговиот брат Агрон Џафај осуден на 7 години затвор во Италија поради шверц со дрога . Лидерот на Демократската партија, Лулзим Баша изјави дека премиерот Еди Рама мора да побара оставка од неговиот министер

Инцидент на промоција на книгата на Еди Рама во Италија

Инцидент на промоција на книгата на Еди Рама во Италија

На промоција на книгата „Курбан“ на албанскиот премиер Еди Рама во Италија се случи инцидент. За време на говорот на Рама петмина млади Албанци истакнаа фотографии од министрите за внатрешни работи на Италија и Албанија, Марко Минити и Фатмир Џафај, и парола „Еди Рама – интелектуалец во Европа, диктатор во Албанија“. Протесот, според албанските медиуми,