притисни ентер »

Објавен огласот за бескаматно кредитирање, Кире Наумов очекува огромен интерес
Објавен огласот за бескаматно кредитирање, Кире Наумов очекува огромен интерес

Објавен огласот за бескаматно кредитирање, Кире Наумов очекува огромен интерес

Развојната банка на РСМ го објави јавниот повик за бескаматно кредитирање на малите и средни претпријатијата за туризам, угостителство и јавен транспорт. Интересот на фирмите треба допрва да се утврди, аплицирањето започнува на полноќ во 00.00 часот, а директорот на банката, Кире Наумов, очекува тој да биде огромен. Каматната стапка ќе биде 0 проценти,

Прв повик за директна бескаматна поддршка на угосителството, туризмот и товарниот транспорт

Прв повик за директна бескаматна поддршка на угосителството, туризмот и товарниот транспорт

Објавен е првиот повик за директна кредитна поддршка на микро, малите и средните претпријатија преку Развојната банка на Северна Македонија. Објавен е првиот повик за директна кредитна поддршка на микро, малите и средните претпријатија преку Развојната банка на Северна Македонија. Како што соопшти денеска директорот на банката, Кире Наумов, во оваа

Развојната банка ги промовираше првите мерки - бескаматни кредити за најпогодените сектори

Развојната банка ги промовираше првите мерки - бескаматни кредити за најпогодените сектори

Embedded video for Развојната банка ги промовираше првите мерки - бескаматни кредити за најпогодените сектори Бескаматни кредити во  вреднос од 3000 до 30 000 евра-ова се првите мерки на Развојна банка за најпогодените компании од корона вирусот. На јавниот повик кој почнува од утре  предност ќе имаат  фирмите од угостителството, туризност и товарниот

Наумов: Од полноќ почнува аплицирањето за бескаматната линија кредити како поддршка на бизнисот

Наумов: Од полноќ почнува аплицирањето за бескаматната линија кредити како поддршка на бизнисот

Првите 5,7 милиони евра бескаматни кредити како директна помош за микро, мали и средни претпријатија во борбата со КОВИД-19 од полноќ се достапни на компаниите. Развојната банка на Република Северна Македонија денес на својата веб страница www.mbdp.com.mk го објави јавниот повик за оваа прва кредитна линија, а аплицирањето почнува од 00:00 часот вечерва,

Наумов: Од полноќ почнува аплицирањето за бескаматната линија кредити како поддршка на бизнисот

Наумов: Од полноќ почнува аплицирањето за бескаматната линија кредити како поддршка на бизнисот

Првите 5,7 милиони евра бескаматни кредити како директна помош за микро, мали и средни претпријатија во борбата со КОВИД-19 од полноќ се достапни на компаниите. Развојната банка на Република Северна Македонија денес на својата веб страница www.mbdp.com.mk го објави јавниот повик за оваа прва кредитна линија, а аплицирањето почнува од 00:00 часот вечерва,

Наумов: Владата не доцни со сетот економски мерки

Наумов: Владата не доцни со сетот економски мерки

Владата не доцни со сетот економски мерки за справување со последиците од коронавирусот, смета првиот човек на Развојната банка на Северна Македонија, Кире Наумов. Тој денеска на прес-конференција на која соопшти дека е објавен првиот повик за директна кредитна поддршка на микро, малите и средните претпријатија, истакна дека мерката за бескаматни

Наумов: Од полноќ почнува аплицирањето за бескаматната линија кредити како поддршка на претпријатија

Наумов: Од полноќ почнува аплицирањето за бескаматната линија кредити како поддршка на претпријатија

Првите 5,7 милиони евра бескаматни кредити како директна помош за микро, мали и средни претпријатија во борбата со ковид-19 од полноќ се достапни на компаниите. Развојната банка на Република Македонија денес на својата веб-страница www.mbdp.com.mk го објави јавниот повик за оваа прва кредитна линија, а аплицирањето почнува од 00.00 часот вечерва, соопшти

Наумов: Од полноќ почнува аплицирањето за бескаматната линија кредити како поддршка на бизнисот

Наумов: Од полноќ почнува аплицирањето за бескаматната линија кредити како поддршка на бизнисот

Првите 5,7 милиони евра бескаматни кредити како директна помош за микро, мали и средни претпријатија во борбата со КОВИД-19 од полноќ се достапни на компаниите. Развојната банка на Република Северна Македонија денес на својата веб страница www.mbdp.com.mk го објави јавниот повик за оваа прва кредитна линија, а аплицирањето почнува од 00:00 часот вечерва,

Објавен првиот повик за директна бескаматна поддршка на угосителството, туризмот и товарниот транспорт

Објавен првиот повик за директна бескаматна поддршка на угосителството, туризмот и товарниот транспорт

Објавен е првиот повик за директна кредитна поддршка на микро, малите и средните претпријатија преку Развојната банка на Северна Македонија. Како што соопшти денеска директорот на Банката, Кире Наумов, во оваа прва фаза ќе се кредититраат најпогодените сектори: угостителство, туризам и товарниот транспорт, а целта е првично да го ги надминат проблемите