притисни ентер »

Награда „11 Октомври“ за Михајловски, Лазаров, Арсовски и Ставридис
Награда „11 Октомври“ за Михајловски, Лазаров, Арсовски и Ставридис

Награда „11 Октомври“ за Михајловски, Лазаров, Арсовски и Ставридис

Денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година на преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис. Наградата Михајловски, Лазаров и Арсовски ја добија за животно дело во областа на културата

Врачена државната награда „11 Октомври“

Врачена државната награда „11 Октомври“

Врачена државната награда „11 Октомври“ На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Наградата Михајловски, Лазаров и Арсовски ја добија

Врачена државната награда „11 Октомври“

Врачена државната награда „11 Октомври“

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Наградата Михајловски, Лазаров и Арсовски ја добија за животно дело во областа на културата

Доделени наградите „11 Октомври“

Доделени наградите „11 Октомври“

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Наградата Михајловски, Лазаров и Арсовски ја добија за животно дело во областа на културата

Врачена државната награда „11 Октомври"

Врачена државната награда „11 Октомври"

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Наградата Михајловски, Лазаров и Арсовски ја добија за животно дело во областа на културата

„Незгасливиот факел на 11 Октомври“ – обраќање на Ристо Лазаров

„Незгасливиот факел на 11 Октомври“ – обраќање на Ристо Лазаров

Обраќање на Ристо Лазаров, еден од добитниците на државната награда „11 Октомври“ за 2018 година: Доверена ми е голема чест да Ви се обратам со кусо слово на искрена благодарност, во името на сите овогодишни добитници на највисоката државна награда ,,11 октомври”. И притоа со гордост, сите заедно да се присетиме дека востаниците, партизанските востаници

Врачена државната награда „11 Октомври“

Врачена државната награда „11 Октомври“

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Наградата Михајловски, Лазаров и Арсовски ја добија за животно дело во областа на културата

Врачена државната награда „11 Октомври“

Врачена државната награда „11 Октомври“

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Наградата Михајловски, Лазаров и Арсовски ја добија за животно дело во областа на културата

Врачена државната награда „11 Октомври“

Врачена државната награда „11 Октомври“

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Наградата Михајловски, Лазаров и Арсовски ја добија за животно дело во областа на културата

Собранието ја додели наградата „11 октомври“

Собранието ја додели наградата „11 октомври“

Добитници на наградата се проф. Д-р Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар, Петре Арсовски, актер и проф. Д-р Александар Ставридис, хирург – уролог. Михајловски, Лазаров и Арсовски наградата ја добиваат за животно дело во областа на културата и уметноста, а Ставридис за животно дело во областа на здравството. Собранието