притисни ентер »

Димитров во работна посета на Естонија: Балтикот е пример како еден регион може да се обедини зад заедничките интереси
Димитров во работна посета на Естонија: Балтикот е пример како еден регион може да се обедини зад заедничките интереси

Димитров во работна посета на Естонија: Балтикот е пример како еден регион може да се обедини зад заедничките интереси

Во рамки на активностите од работната посета на Талин, министерот за надворешни работи, Никола Димитров, денеска беше примен од премиерот на Естонија, Јури Ратас, а оствари средба и со естонскиот колега, Урмас Реинсалу и се обрати пред Комитетот за надворешни работи во естонскиот Парламент. Како што инвормираат од надлежното министерство, во разговорот

Димитров во работна посета на Естонија: Балтикот е пример како еден регион може да се обедини зад заедничките интереси

Димитров во работна посета на Естонија: Балтикот е пример како еден регион може да се обедини зад заедничките интереси

Во рамки на активностите од работната посета на Талин, министерот за надворешни работи, Никола Димитров, денеска беше примен од премиерот на Естонија, Јури Ратас, а оствари средба и со естонскиот колега, Урмас Реинсалу и се обрати пред Комитетот за надворешни работи во естонскиот Парламент. Како што инвормираат од надлежното министерство, во разговорот

Димитров во работна посета на Естонија: Балтикот е пример како еден регион може да се обедини зад заедничките интереси

Димитров во работна посета на Естонија: Балтикот е пример како еден регион може да се обедини зад заедничките интереси

Во рамки на активностите од работната посета на Талин, министерот за надворешни работи, Никола Димитров, денеска беше примен од премиерот на Естонија, Јури Ратас, а оствари средба и со естонскиот колега, Урмас Реинсалу и се обрати пред Комитетот за надворешни работи во естонскиот Парламент. Како што инвормираат од надлежното министерство, во разговорот

Димитров во работна посета на Естонија: Балтикот е пример како еден регион може да се обедини зад заедничките интереси

Димитров во работна посета на Естонија: Балтикот е пример како еден регион може да се обедини зад заедничките интереси

Во рамките на активностите од работната посета на Талин, министерот за надворешни работи, Никола Димитров, денеска беше примен од премиерот на Естонија, Јури Ратас, а оствари средба и со естонскиот колега, Урмас Реинсалу, и се обрати пред Комитетот за надворешни работи во естонскиот парламент. Како што информираат од надлежното Министерство, во разговорот

Димитров: Имаме недвосмислена поддршка од Естонија за нашата европска иднина

Димитров: Имаме недвосмислена поддршка од Естонија за нашата европска иднина

На средбата со премиерот Ратас, соопшти МНР, беа опфатени прашања поврзани со европската интеграција на Северна Македонија, процесот на заокружување на постапката за полноправно членство во НАТО. М инистерот за надворешни работи Никола Димитров во рамки на денешните активности од работната посета на Талин, беше примен од премиерот на Естонија, Јури

Димитров во Талин на средби со премиерот Ратас и министерот за надворешни работи Реинсалу

Димитров во Талин на средби со премиерот Ратас и министерот за надворешни работи Реинсалу

Министерот за надворешни работи Никола Димитров во рамки на денешните активности од работната посета на Талин, беше примен од премиерот на Естонија, Јури Ратас, оствари средба со естонскиот колега, Урмас Реинсалу и се обрати пред Комитетот за надворешни работи во естонскиот Парламент. На средбата со премиерот Ратас, соопшти МНР, беа опфатени прашања

Димитров во Талин на средби со премиерот Ратас и министерот за надворешни работи Реинсалу

Димитров во Талин на средби со премиерот Ратас и министерот за надворешни работи Реинсалу

М инистерот за надворешни работи, Никола Димитров во рамки на денешните активности од работната посета на Талин, беше примен од премиерот на Естонија, Јури Ратас, оствари средба со естонскиот колега, Урмас Реинсалу и се обрати пред Комитетот за надворешни работи во естонскиот Парламент. На средбата со премиерот Ратас, соопшти МНР, беа опфатени прашања

Димитров во Талин на средби со премиерот Ратас и министерот за надворешни работи Реинсалу

Димитров во Талин на средби со премиерот Ратас и министерот за надворешни работи Реинсалу

М инистерот за надворешни работи Никола Димитров во рамки на денешните активности од работната посета на Талин, беше примен од премиерот на Естонија, Јури Ратас, оствари средба со естонскиот колега, Урмас Реинсалу и се обрати пред Комитетот за надворешни работи во естонскиот Парламент. На средбата со премиерот Ратас, соопшти МНР, беа опфатени прашања

Министерот Димитров на средби со естонскиот премиер Ратас и министерот за надворешни работи Реинсалу

Министерот Димитров на средби со естонскиот премиер Ратас и министерот за надворешни работи Реинсалу

Со премиерот Ратас беа опфатени прашања поврзани со европската интеграција на Северна Македонија, процесот на заокружување на постапката за полноправно членство во НАТО и потенцијалот за збогатување на билатералната соработка.  Во таа прилика МНР Димитров истакна: „Благодарни сме за силната поддршка од Естонија за нашата европска перспектива. Естонија

Димитров: Благодарни сме за силната поддршка од Естонија

Димитров: Благодарни сме за силната поддршка од Естонија

Благодарни сме за силната поддршка од Естонија за нашата европска перспектива. Естонија и Балтикот се пример за тоа како еден регион може да се обедини позади заедничките интереси и да создаде позитивна соседска динамика. Како земја и како регион можеме многу повеќе да постигнеме доколку следиме вакви примери и се фокусираме на утрешнината, истакна