притисни ентер »

Србија протера хрватски дипломат од амбасадата во Белград
Србија протера хрватски дипломат од амбасадата во Белград

Србија протера хрватски дипломат од амбасадата во Белград

Министерството за надворешни работи на Република Србија соопшти дека на 20 ноември 2023 година донело одлука, согласно член 9 од Виенската конвенција, кој ги регулира дипломатско-конзуларните односи, да го прогласи Хрвое Шнајдер, прв секретар на Амбасада на Република Хрватска во Белград, персона нон грата. „За време на неговиот професионален ангажман

Србија протера хрватски дипломат од амбасадата во Белград

Србија протера хрватски дипломат од амбасадата во Белград

Министерството за надворешни работи на Република Србија соопшти дека на 20 ноември 2023 година донело одлука, согласно член 9 од Виенската конвенција, кој ги регулира дипломатско-конзуларните односи, да го прогласи Хрвое Шнајдер, прв секретар на Амбасада на Република Хрватска во Белград, персона нон грата. „За време на неговиот професионален ангажман

Србија протера хрватски дипломат, го прогласија за непожелна личност

Србија протера хрватски дипломат, го прогласија за непожелна личност

Министерството за надворешни работи на Србија соопшти дека денес донело одлука, во согласност со членот 9 на Виенската конвенција кој ги регулира дипломатско-конзуларните односи, да го прогласи Хрвоје Шнајдер, првиот секретар во амбасадата на Хрватска во Белград, за непожелна личност. „За време на професионалниот ангажман во Република Србија Шнајдер

Србија протера хрватски дипломат од амбасадата во Белград

Србија протера хрватски дипломат од амбасадата во Белград

Министерството за надворешни работи на Република Србија соопшти дека на 20 ноември 2023 година донело одлука, согласно член 9 од Виенската конвенција, кој ги регулира дипломатско-конзуларните односи, да го прогласи Хрвое Шнајдер, прв секретар на Амбасада на Република Хрватска во Белград, персона нон грата. „За време на неговиот професионален ангажман

Хрватски дипломат прогласен за персона нон грата во Србија

Хрватски дипломат прогласен за персона нон грата во Србија

реклама Министерството за надворешни работи на Србија денеска го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо излезе од опсегот на дипломатските норми и го прекрши член 9 од Виенската конвенција, со кој се

ДИПЛОМАТСКА „ВОЈНА“ НА СОСЕДИТЕ Хрватски дипломат протеран од Србија

ДИПЛОМАТСКА „ВОЈНА“ НА СОСЕДИТЕ Хрватски дипломат протеран од Србија

Министерството за надворешни работи на Србија соопшти дека денес донело одлука, во согласност со членот 9 на Виенската конвенција кој ги регулира дипломатско-конзуларните односи, да го прогласи Хрвоје Шнајдер, првиот секретар во амбасадата на Хрватска во Белград, за непожелна личност. „За време на професионалниот ангажман во Република Србија Шнајдер

Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

Министерството за надворешни работи на Србија на 20 ноември донесе одлука да го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер, соопштија од српското МНР. Одлуката, како што се наведува, е донесена во согласност со членот 9 од Виенската конвенција која ги регулира дипломатските односи. „За