притисни ентер »

Столтенберг: Македонија ќе добие покана од НАТО по финализирање на договорот

Столтенберг: Македонија ќе добие покана од НАТО по финализирање на договорот

НАТО веќе има донесено одлука дека Македонија ќе добие покана за членство откако ќе го реши спорот за името со Грција и таа одлука е донесена на Самитот во Букурешт во 2008 година, а сега откако договорот е постигнат поканата ќе пристигне кога ќе биде финализиран во двете земји, изјави денеска генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг во интервју

Столтенберг: Договорот претставува историска шанса да се реши прашањето ВИДЕО

Столтенберг: Договорот претставува историска шанса да се реши прашањето ВИДЕО

НАТО веќе има донесено одлука дека Македонија ќе добие покана за членство, откако ќе го реши спорот за името со Грција и таа одлука е донесена на Самитот во Букурешт во 2008 година, а сега откако договорот е постигнат поканата ќе пристигне кога ќе биде финализиран во двете земји. Ова меѓу другото го порачува генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг

Столтенберг:Покана за членство по финализирае на договорот

Столтенберг:Покана за членство по финализирае на договорот

НАТО веќе има донесено одлука дека Македонија ќе добие покана за членство, откако ќе го реши спорот за името со Грција и таа одлука е донесена на Самитот во Букурешт во 2008 година, а сега откако договорот е постигнат поканата ќе пристигне кога ќе биде финализиран во двете земји. Ова меѓу другото го порачува генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг

Столтенберг за МИА: Покана за членство по финализирање на договорот

Столтенберг за МИА: Покана за членство по финализирање на договорот

НАТО веќе има донесено одлука дека Македонија ќе добие покана за членство, откако ќе го реши спорот за името со Грција и таа одлука е донесена на Самитот во Букурешт во 2008 година, а сега откако договорот е постигнат поканата ќе пристигне кога ќе биде финализиран во двете земји. Ова го порача генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска

Столтенберг: Покана за членство по финализирање на договорот

Столтенберг: Покана за членство по финализирање на договорот

И таа одлука е донесена на Самитот во Букурешт во 2008 година, а сега откако договорот е постигнат поканата ќе пристигне кога ќе биде финализиран во двете земји. Ова го порача генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска во интервју за МИА, одговарајќи на прашањето да ја појасни процедурата за тоа како Македонија на самитот во јули ќе добие

Столтенберг: Прво финализирање на договорот, потоа покана за членство во НАТО

Столтенберг: Прво финализирање на договорот, потоа покана за членство во НАТО

НАТО веќе има донесено одлука дека Македонија ќе добие покана за членство, откако ќе го реши спорот за името со Грција и таа одлука е донесена на Самитот во Букурешт во 2008 година, а сега откако договорот е постигнат, поканата ќе пристигне кога ќе биде финализиран во двете земји. Ова го порача генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска

Столтенберг за МИА: Покана за членство по финализирање на договорот

Столтенберг за МИА: Покана за членство по финализирање на договорот

НАТО веќе има донесено одлука дека Македонија ќе добие покана за членство, откако ќе го реши спорот за името со Грција и таа одлука е донесена на Самитот во Букурешт во 2008 година, а сега откако договорот е постигнат поканата ќе пристигне кога ќе биде финализиран во двете земји. Ова го порача генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска

Интервју со Јенс Столтенеберг, генерален секретар на НАТО

Интервју со Јенс Столтенеберг, генерален секретар на НАТО

НАТО веќе има донесено одлука дека Македонија ќе добие покана за членство, откако ќе го реши спорот за името со Грција и таа одлука е донесена на Самитот во Букурешт во 2008 година, а сега откако договорот е постигнат поканата ќе пристигне кога ќе биде финализиран во двете земји. Ова меѓу другото го порачува генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг

Столтенберг: Искористете ја оваа историска шанса

Столтенберг: Искористете ја оваа историска шанса

НАТО веќе има донесено одлука дека Македонија ќе добие покана за членство, откако ќе го реши спорот за името со Грција и таа одлука е донесена на Самитот во Букурешт во 2008 година, а сега откако договорот е постигнат поканата ќе пристигне кога ќе биде финализиран во двете земји. Ова меѓу другото го порачува генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг

Столтенберг : Покана за членство по финализирање на договорот

Столтенберг : Покана за членство по финализирање на договорот

НАТО веќе има донесено одлука дека Македонија ќе добие покана за членство, откако ќе го реши спорот за името со Грција и таа одлука е донесена на Самитот во Букурешт во 2008 година, а сега откако договорот е постигнат поканата ќе пристигне кога ќе биде финализиран во двете земји. Ова го порача генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска