притисни ентер »

ChinaCoin – кинеска дигитална валута, наскоро во оптек
ChinaCoin – кинеска дигитална валута, наскоро во оптек

ChinaCoin – кинеска дигитална валута, наскоро во оптек

Кинеската народна банка соопшти дека нејзините виртуелни пари може да се каже дека се завршени, што значи дека наскоро би можело да се најдат во оптек. Кинеската дигитална пара ChinaCoin нема да биде класична криптовалута, бидејќи е развиена од кинеската национална банка со поддршка на комерцијални кинески банки, па не функционира како биткоинот и

И тие имаат ”коњ за трка”: Кинезите лансираат сопствена дигитална валута

И тие имаат ”коњ за трка”: Кинезите лансираат сопствена дигитална валута

Дигиталните пари ќе бидат под контрола на државниот апарат. Кинеската народна банка соопшти дека нејзините виртуелни пари може да се каже дека се завршени, што значи дека наскоро би можело да се најдат во оптек. Кинеската дигитална пара ChinaCoin нема да биде класична криптовалута, бидејќи е развиена од кинеската национална банка со поддршка на комерцијални

Кинезите лансираат сопствена дигитална валута

Кинезите лансираат сопствена дигитална валута

Кинеската народна банка соопшти дека нејзините виртуелни пари може да се каже дека се завршени, што значи дека наскоро би можело да се најдат во оптек. Кинеската дигитална пара „ЧајнаКоин“ (ChinaCoin) нема да биде класична криптовалута, бидејќи е развиена од кинеската национална банка со поддршка на комерцијални кинески банки, па не функционира како

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеската национална банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек. Кинеските дигитални пари – ChinaCoin нема да бидат класична криптовалута бидејќи ги разви Кинеската национална банка со поддршка на комерцијалните кинески банки, така што не функционира како биткоин и слични валути. Кинеската народна банка најави

Кина наскоро ќе ја лансира своја криптовалута ChinaCoin

Кина наскоро ќе ја лансира своја криптовалута ChinaCoin

Кинеската народна банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек. Новата ChinaCoin нема да биде класична криптовалута, затоа што е развиена од страна на Кинеската народна банка со поддршка на комерцијалните кинески банки, па не функционира како биткоин и сличните дигитални валути, иако делумно се потпира на блокчеин

ChinaCoin наскоро во оптек

ChinaCoin наскоро во оптек

Кинеските дигитални пари нема да бидат класична криптовалута, бидејќи ги разви Народната банка на Кина заедно со комерцијалните банки и нема да функционира како биткоинот. ChinaCoin, кинеската криптовалута наскоро може да се најде во промет. Тамошната централна банка соопшти дека нејзината виртуелна валута може да се каже е довршена, што значи дека

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеската национална банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек. Кинеските дигитални пари – ChinaCoin нема да бидат класична криптовалута бидејќи ги разви Кинеската национална банка со поддршка на комерцијалните кинески банки, така што не функционира како биткоин и слични валути. Кинеската народна банка најави

Нема да бидат како другите криптовалути: Кина наскоро ги пушта во оптек дигиталните пари

Нема да бидат како другите криптовалути: Кина наскоро ги пушта во оптек дигиталните пари

Share Tweet Share Share Email Comments Виртуелните пари кои Кинеската национална банка ги разви во соработка и поддршка од кинеските комерцијални банки наскоро ќе бидат пуштени во оптек. Поради фактот дека во нивниот развој е директно вклучена националната банка на Кина, ChinaCoin нема да биде класична криптовалута и нема да функционира како биткоин

Кина лансира своја криптовалута, со специјална намена

Кина лансира своја криптовалута, со специјална намена

Кинеската народна банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдата во оптек. Нивната ChinaCoin повеќе нема да биде класична криптовалута  затоа што е развиена од страна на Кинеската народна банка со поддршка на комерцијалните кинески банки, па не функционира како биткоин и сличните дигитални валути, иако делумно се потпира

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеската национална банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек.  Кинеските дигитални пари – ChinaCoin, нема да бидат класична криптовалута, бидејќи ги разви Кинеската национална банка со поддршка на комерцијалните кинески банки, така што не функционира како биткоин и слични валути. Кинеската народна банка најави