притисни ентер »

ДЗС во Крива Паланка со препораки за граѓаните од повисоките места и оние кои се движат во планина
ДЗС во Крива Паланка со препораки за граѓаните од повисоките места и оние кои се движат во планина

ДЗС во Крива Паланка со препораки за граѓаните од повисоките места и оние кои се движат во планина

Подрачната единица на Дирекцијата за заштита и спасување од Крива Паланка ги сподели препораките за граѓаните од повисоките предели и сите граѓани кои се движат во планина во зимски услови,со кои ќе се превенираат несакани последици и ќе се заштитат граѓаните. Согласно препораките за граѓаните од високите реони се препорачува навремено да се снабдат

ДЗС во Крива Паланка со препораки за граѓаните од повисоките места и оние кои се движат во планина

ДЗС во Крива Паланка со препораки за граѓаните од повисоките места и оние кои се движат во планина

Подрачната единица на Дирекцијата за заштита и спасување од Крива Паланка ги сподели препораките за граѓаните од повисоките предели и сите граѓани кои се движат во планина во зимски услови,со кои ќе се превенираат несакани последици и ќе се заштитат граѓаните. Согласно препораките за граѓаните од високите реони се препорачува навремено да се снабдат

ДЗС во Крива Паланка со препораки за граѓаните од повисоките места и оние кои се движат во планина

ДЗС во Крива Паланка со препораки за граѓаните од повисоките места и оние кои се движат во планина

Подрачната единица на Дирекцијата за заштита и спасување од Крива Паланка ги сподели препораките за граѓаните од повисоките предели и сите граѓани кои се движат во планина во зимски услови,со кои ќе се превенираат несакани последици и ќе се заштитат граѓаните.

ДЗС препорачува да не се тргнува на пат со неисправно возило и без соодветна зимска опрема

ДЗС препорачува да не се тргнува на пат со неисправно возило и без соодветна зимска опрема

Од Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) препорачуваат да не се тргнува на пат со неисправно возило и без соодветна зимска опрема, возилото да има доволно гориво за пристигнување до саканата дестинација, но и во случај да дојде до прекин на сообраќајот, да имаат доволна количина на храна, вода, лекови и топла облека. Од Дирекцијата велат дека граѓаните

ДИРЕКЦИЈА ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ :Препораки до граѓаните кои одат на планина во зимски услови

ДИРЕКЦИЈА ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ :Препораки до граѓаните кои одат на планина во зимски услови

Од Дирекцијата за заштита и спасување поради временските услови, нагла промена на температурата, појава на магла и слично, на сите граѓани на Република Македонија им препорачуваат континуирано да ја следат временската прогноза пред заминување во туристичките центри или било која друга дестинација. Оттаму информираат да не се тргнува на пат со неисправно

Следете ја временската прогноза пред да заминете на планина

Следете ја временската прогноза пред да заминете на планина

Од Дирекцијата за заштита и спасување поради временските услови, нагла промена на температурата, појава на магла и слично, на сите граѓани на Република Македонија им препорачуваат континуирано да ја следат временската прогноза пред заминување во туристичките центри или било која друга дестинација. Оттаму информираат да не се тргнува на пат со неисправно

ДЗС со препораки до граѓаните кои одат на планина во зимски услови

ДЗС со препораки до граѓаните кои одат на планина во зимски услови

Од Дирекцијата за заштита и спасување поради временските услови, нагла промена на температурата, појава на магла и слично, на сите граѓани на Република Македонија им препорачуваат континуирано да ја следат временската прогноза пред заминување во туристичките центри или било која друга дестинација. Оттаму информираат да не се тргнува на пат со неисправно

Секогаш нека ви биде наполнет телефонот – препораки ако одите на зимување

Секогаш нека ви биде наполнет телефонот – препораки ако одите на зимување

Од Дирекцијата за заштита и спасување поради временските услови, нагла промена на температурата, појава на магла и слично, на сите граѓани на Република Македонија им препорачуваат континуирано да ја следат временската прогноза пред заминување во туристичките центри или било која друга дестинација. Оттаму информираат да не се тргнува на пат со неисправно

ДЗС со препораки до граѓаните кои одат на планина во зимски услови

ДЗС со препораки до граѓаните кои одат на планина во зимски услови

Од Дирекцијата за заштита и спасување поради временските услови, нагла промена на температурата, појава на магла и слично, на сите граѓани на Република Македонија им препорачуваат континуирано да ја следат временската прогноза пред заминување во туристичките центри или било која друга дестинација. Оттаму информираат да не се тргнува на пат со неисправно

ДЗС со препораки до граѓаните кои одат на планина во зимски услови

ДЗС со препораки до граѓаните кои одат на планина во зимски услови

Од Дирекцијата за заштита и спасување поради временските услови, нагла промена на температурата, појава на магла и слично, на сите граѓани на Република Македонија им препорачуваат континуирано да ја следат временската прогноза пред заминување во туристичките центри или било која друга дестинација. Оттаму информираат да не се тргнува на пат со неисправно