притисни ентер »

Грција и Турција на ивица на мегало зулум
Грција и Турција на ивица на мегало зулум

Грција и Турција на ивица на мегало зулум

Додека светската дипломатија и јавност се зафатени со проблемите околу Иран и Северна Кореја, овие два проблематични соседа ползат кон опасна зона во која и најмалото погрешно толкување, проценка или потег би можеле да доведат до вооруќен судир, оценува американскиот магазин Крисчн Сајенс Монитор. Тензиите меѓу Грцији и Турција датираат уште од отоманско

Сите гледаат на другата страна, а Грција и Турција на раб на војна

Сите гледаат на другата страна, а Грција и Турција на раб на војна

Односите на Грција и Турција се на ниво на Отоманската империја, а состојбата е на раб на војна оценува весникот „Christian science monitor“. Додека сите очи се вперени во Иран и Северна Кореја, двата соседи на Балканот полека се лизгаат кон опасно подрачје во кој и најмало погрешно толкување на потезите може двете земји да ги доведе до сериозен конфликт,

Додека светот гледа на друга страна, две европски земји се на работ на војна

Додека светот гледа на друга страна, две европски земји се на работ на војна

Односите меѓу Грција и Турција се враќаат на ниво на Отоманската империја. Тнезијата е на ивица до избувнување на војна, оценува весникот The Christian Science Monitor. Додека сите погледи се вперени кон Иран и Северна Кореја, соседите полека се „лизнаа“ во опасно подрачје во кое и најмало погрешно толкување може двете земји да ги однесе во сериозен

Дали Грција и Турција се на работ на војна?

Дали Грција и Турција се на работ на војна?

Односите меѓу Грција и Турција се на ниво од времето на Отоманската империја – двете земји се на раб на ескалирање на тензиите, оценува весникот „The Christian Science Monitor“. Додека сите очи се вперени во Иран и Северна Кореја, двете соседни земји полека се лизгаат кон опасна територија во која и најмало погрешно толкување би можело да ги доведе

Погледот насочен кон Блискиот Исток, а Грција и Турција на работ на војна

Погледот насочен кон Блискиот Исток, а Грција и Турција на работ на војна

Односите меѓу Грција и Турција се враќаат на ниво на Отоманската империја. Тензијата е на ивица до избувнување на војна, оценува весникот The Christian Science Monitor. Додека сите погледи се вперени кон Иран и Северна Кореја, соседите полека се „лизнаа“ во опасно подрачје во кое и најмало погрешно толкување може двете земји да ги однесе во сериозен

Додека светот гледа на друга страна, две европски земји се на ивица за да избие војна

Додека светот гледа на друга страна, две европски земји се на ивица за да избие војна

Односите меѓу Грција и турција се враќаат на ни во на Отоманската империја. Тнезијата е на ивица до избувнување на војна, оценува весникот The Christian Science Monitor. Додека сите погледи се вперени кон Иран и Северна Кореја, соседите полека се „лизнаа“ во опасно подрачје во кое и најмало погрешно толкување може двете земји да ги однесе во сериозен

Грција и Турција се на работ на војна, доволна е една искра!

Грција и Турција се на работ на војна, доволна е една искра!

Грција и Турција се на работ на војната, а сите погледи во светот се свртени кон Иран и Северна Кореја Грција и Турција се на работ на војна, а сите погледи во светот се свртени кон Иран и Северна Кореја! Односите меѓу Грција и Турција се враќаат на нивото на Отоманската империја кога Грција извојувала независност. Конфликтот е на работ на избивање

Сите гледаат на другата страна, а Грција и Турција на раб на војна

Сите гледаат на другата страна, а Грција и Турција на раб на војна

Односите меѓу Грција и Турција се враќаат на нивото на Отоманската империја. Конфликтот е на раб на избивање на војна, оценува весникот „Кришчан сајенс монитор“ . Додека сите очи на светот се вперени кон Иран и Северна Кореја, двата соседа полека се лизнаа во опасното подрачје во кое и најмалото погрешно толкување би можело двете земји да ги воведе