притисни ентер »

Швајцарија нуди 10.000 франци за англиска верзија на химната
Швајцарија нуди 10.000 франци за англиска верзија на химната

Швајцарија нуди 10.000 франци за англиска верзија на химната

Швајцарско здружение нуди награда од 10.000 швајцарски франци (9.140 евра), за оној кој ќе ја напише најдобрата англиска верзија на новата неофицијална химна на Швајцарија. Композицијата носи наслов „Бел крст на црвено поле”. Се работи за песна која победи на натпревар во 2015 година, но сега често се пее ширум земјата, па се смета за неофицијална

Конкурс за англиска верзија на химната на Швајцарија, наградата е над 9.000 евра

Конкурс за англиска верзија на химната на Швајцарија, наградата е над 9.000 евра

Швајцарско здружение нуди награда од 10.000 швајцарски франци (9.140 евра), за оној кој ќе ја напише најдобрата англиска верзија на новата неофицијална химна на Швајцарија. Композицијата носи наслов „Бел крст на црвено поле”. Се работи за песна која победи на натпревар во 2015 година, но сега често се пее ширум земјата, па се смета за неофицијална

Конкурс за англиска верзија на химната на Швајцарија, наградата е над 9.000 евра

Конкурс за англиска верзија на химната на Швајцарија, наградата е над 9.000 евра

Швајцарско здружение нуди награда од 10.000 швајцарски франци (9.140 евра), за оној кој ќе ја напише најдобрата англиска верзија на новата неофицијална химна на Швајцарија. Композицијата носи наслов „Бел крст на црвено поле”. Се работи за песна која победи на натпревар во 2015 година, но сега често се пее ширум земјата, па се смета за неофицијална

Конкурс за англиска верзија на химната на Швајцарија, наградата е над 9.000 евра

Конкурс за англиска верзија на химната на Швајцарија, наградата е над 9.000 евра

Цирих, 4 декември 2019 (/) – Швајцарско здружение нуди награда од 10.000 швајцарски франци (9.140 евра), за оној кој ќе ја напише најдобрата англиска верзија на новата неофицијална химна на Швајцарија. Композицијата носи наслов „Бел крст на црвено поле”. Се работи за песна која победи на натпревар во 2015 година, но сега често се пее ширум земјата,

Конкурс за англиска верзија на химната на Швајцарија, наградата е над 9.000 евра

Конкурс за англиска верзија на химната на Швајцарија, наградата е над 9.000 евра

Швајцарско здружение нуди награда од 10.000 швајцарски франци (9.140 евра), за оној кој ќе ја напише најдобрата англиска верзија на новата неофицијална химна на Швајцарија. Композицијата носи наслов „Бел крст на црвено поле”. Се работи за песна која победи на натпревар во 2015 година, но сега често се пее ширум земјата, па се смета за неофицијална

Конкурс за англиска верзија на химната на Швајцарија, наградата е над 9.000 евра

Конкурс за англиска верзија на химната на Швајцарија, наградата е над 9.000 евра

Композицијата носи наслов „Бел крст на црвено поле". Се работи за песна која победи на натпревар во 2015 година, но сега често се пее ширум земјата, па се смета за неофицијална нова државна химна на Швајцарија. Освен паричната награда, и името на победникот во конкурсот ќе се најде до текстот на химната, како еден од авторите. Цирих, 4 декември 2019

Конкурс за англиска верзија на химната на Швајцарија, наградата е над 9.000 евра

Конкурс за англиска верзија на химната на Швајцарија, наградата е над 9.000 евра

Швајцарско здружение нуди награда од 10.000 швајцарски франци (9.140 евра), за оној кој ќе ја напише најдобрата англиска верзија на новата неофицијална химна на Швајцарија. Композицијата носи наслов „Бел крст на црвено поле”. Се работи за песна која победи на натпревар во 2015 година, но сега често се пее ширум земјата, па се смета за неофицијална