притисни ентер »

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Изминативе денови променливи се откупните цени на доматите, пиперките и краставиците, велат градинарите од Струмичко. Според нив, доматите вчера се откупувале по 25 денари за килограм, а денеска трговците ги плаќале по 10 денари. -Таква е состојбата и со откупот на краставиците, кои вчера се откупува за 20 денари, а денес за 10 денари за килограм

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Изминативе денови променливи се откупните цени на доматите, пиперките и краставиците, велат градинарите од Струмичко. Според нив, доматите вчера се откупувале по 25 денари за килограм, а денеска трговците ги плаќале по 10 денари. -Таква е состојбата и со откупот на краставиците, кои вчера се откупува за 20 денари, а денес за 10 денари за килограм.

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Изминативе денови променливи се откупните цени на доматите, пиперките и краставиците, велат градинарите од Струмичко. Според нив, доматите вчера се откупувале по 25 денари за килограм, а денеска трговците ги плаќале по 10 денари. -Таква е состојбата и со откупот на краставиците, кои вчера се откупува за 20 денари, а денес за 10 денари за килограм.

ДЕНЕШЕН: РЕВОЛТ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО СТРУМИЧКО: Цената на доматите за еден ден од 25 падна на 10 денари

ДЕНЕШЕН: РЕВОЛТ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО СТРУМИЧКО: Цената на доматите за еден ден од 25 падна на 10 денари

Цената на земјоделските производи за еден ден драстично падна, поради немање пласман. Изминативе денови променливи се откупните цени на доматите, пиперките и краставиците, велат градинарите од Струмичко. Доматите кои вчера се откупуваа по 25 денари за килограм, денеска трговците ги плаќаат по 10 денари, се жалат производителите. – Таква е состојбата

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Изминативе денови променливи се откупните цени на доматите, пиперките и краставиците, велат градинарите од Струмичко. Според нив, доматите вчера се откупувале по 25 денари за килограм, а денеска трговците ги плаќале по 10 денари. -Таква е состојбата и со откупот на краставиците, кои вчера се откупува за 20 денари, а денес за 10 денари за килограм.

РЕВОЛТ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО СТРУМИЧКО: Цената на доматите за еден ден од 25 падна на 10 денари

РЕВОЛТ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО СТРУМИЧКО: Цената на доматите за еден ден од 25 падна на 10 денари

Цената на земјоделските производи за еден ден драстично падна, поради немање пласман. Изминативе денови променливи се откупните цени на доматите, пиперките и краставиците, велат градинарите од Струмичко. Доматите кои вчера се откупуваа по 25 денари за килограм, денеска трговците ги плаќаат по 10 денари, се жалат производителите. - Таква е состојбата

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

– Изминативе денови променливи се откупните цени на доматите, пиперките и краставиците, велат градинарите од Струмичко. Според нив, доматите вчера се откупувале по 25 денари за килограм, а денеска трговците ги плаќале по 10 денари. -Таква е состојбата и со откупот на краставиците, кои вчера се откупува за 20 денари, а денес за 10 денари за килограм

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Изминативе денови променливи се откупните цени на доматите, пиперките и краставиците, велат градинарите од Струмичко. Според нив, доматите вчера се откупувале по 25 денари за килограм, а денеска трговците ги плаќале по 10 денари. -Таква е состојбата и со откупот на краставиците, кои вчера се откупува за 20 денари, а денес за 10 денари за килограм.

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Променливи откупни цени на градинарските култури во Струмичко

Струмица, 12 јули 2018 (МИА) - Изминативе денови променливи се откупните цени на доматите, пиперките и краставиците, велат градинарите од Струмичко. Според нив, доматите вчера се откупувале по 25 денари за килограм, а денеска трговците ги плаќале по 10 денари. -Таква е состојбата и со откупот на краставиците, кои вчера се откупува за 20 денари, а денес

Лозарите бараат 15 денари за „вранец” и 13 за „смедеревка”

Лозарите бараат 15 денари за „вранец” и 13 за „смедеревка”

Лозарите бараат 15 денари за килограм „вранец” и 13 за „смедеревка”, ова, велат тие, се реалните производствени цени за најзастапените вински сорти кои тие ги пресметале за годинешнава гроздоберска реколта. Претседател на здружението „Напредни лозари” Трајче Кулев, информираше дека тие бараат откупувачите на грозје да покажат и банкарски гаранции за