притисни ентер »

Во Канада легално ќе се купува марихуана

Во Канада легално ќе се купува марихуана

Канада изгласа легализација на марихуаната за рекреативни цели, па граѓаните на оваа земја од октомври ќе може слободно да купуваат и да користат канабис. Со ова Канада стана првата држава членка на Г7 која ја легализира рекреативната употреба на марихуаната. Ова беше дел и од предизборните ветувања на канадскиот премиер Џастин Трудо. Од 1923 година

Марихуаната во Канада ќе биде легална од 17 октомври

Марихуаната во Канада ќе биде легална од 17 октомври

Канадскиот премиер Џастин Трудо изјави дека конзумирањето на марихуаната за рекративни цели ќе се легализира од 17 октомври. Законот, кој го поднесе либералната влада на премиерот, неделава е усвоен во двата дома на Pарламентот и вклучува преоден период од 8 до 12 недели за да им се даде време на осумте провинции и три северни територии на Канада да

Трудо потврди: Марихуаната ќе биде легална од 17. откомври

Трудо потврди: Марихуаната ќе биде легална од 17. откомври

Канадскиот премиер Џастин Трудо изјави дека конзумирањето на марихуаната за рекративни цели ќе стане законско во земјата од 17 октомври. Законот, кој го поднесе либералната Vлада на премиерот, неделава е усвоен во двата дома на Pарламентот. Тој вклучува преоден период од 8 до 12 недели за да им се даде време на осумте провинции и три северни територии

Трудо: Рекреативното консумирање марихуана во Канада ќе стане законско од 17 октомври

Трудо: Рекреативното консумирање марихуана во Канада ќе стане законско од 17 октомври

Канадскиот премиер Џастин Трудо изјави дека консумирањето на марихуаната за рекративни цели ќе стане законско во земјата од 17 октомври. Законот, кој го поднесе либералната Влада на премиерот, неделава е усвоен во двата дома на Парламентот. Тој вклучува преоден период од 8 до 12 недели за да им се даде време на осумте провинции и три северни територии

Трудо: Рекреативното конзумирање марихуана во Канада ќе стане законско од 17 октомври

Трудо: Рекреативното конзумирање марихуана во Канада ќе стане законско од 17 октомври

Канадскиот премиер Џастин Трудо изјави дека конзумирањето на марихуаната за рекративни цели ќе стане законско во земјата од 17 октомври. Канадскиот премиер Џастин Трудо изјави дека конзумирањето на марихуаната за рекративни цели ќе стане законско во земјата од 17 октомври. Законот, кој го поднесе либералната Vлада на премиерот, неделава е усвоен во

Трудо: Рекреативното консумирање марихуана во Канада ќе стане законско од 17 октомври

Трудо: Рекреативното консумирање марихуана во Канада ќе стане законско од 17 октомври

Канадскиот премиер Џастин Трудо изјави дека консумирањето на марихуаната за рекративни цели ќе стане законско во земјата од 17 октомври. Законот, кој го поднесе либералната Влада на премиерот, неделава е усвоен во двата дома на Pарламентот. Тој вклучува преоден период од 8 до 12 недели за да им се даде време на осумте провинции и три северни територии

Трудо: Од есен Канаѓаните законски ќе може да пушат марихуана

Трудо: Од есен Канаѓаните законски ќе може да пушат марихуана

Канадскиот премиер Џастин Трудо изјави дека конзумирањето на марихуаната за рекративни цели ќе стане законско во земјата од 17 октомври. Законот, кој го поднесе либералната Vлада на премиерот, неделава е усвоен во двата дома на Pарламентот. Тој вклучува преоден период од 8 до 12 недели за да им се даде време на осумте провинции и три северни територии

Трудо: Рекреативното конзумирање марихуана во Канада ќе стане законско од 17 октомври

Трудо: Рекреативното конзумирање марихуана во Канада ќе стане законско од 17 октомври

Канадскиот премиер Џастин Трудо изјави дека конзумирањето на марихуаната за рекративни цели ќе стане законско во земјата од 17 октомври. Канадскиот премиер Џастин Трудо изјави дека конзумирањето на марихуаната за рекративни цели ќе стане законско во земјата од 17 октомври. Законот, кој го поднесе либералната Vлада на премиерот, неделава е усвоен во

Марихуаната легална во Канада од октомври

Марихуаната легална во Канада од октомври

Канадскиот премиер Џастин Трудо изјави дека употребата на марихуана ќе биде легална низ целата земја од 17-ти октомври. Говорејќи во канадскиот парламент, Трудо истакна дека владата е посветена на подобра заштита на канадската младина и дека се надева дека на тој начин ќе ги одземе парите од организираниот криминал, објави АП. Канадскиот парламент

Трудо: Рекреативното конзумирање марихуана во Канада ќе стане законско од 17 октомври

Трудо: Рекреативното конзумирање марихуана во Канада ќе стане законско од 17 октомври

– Канадскиот премиер Џастин Трудо изјави дека конзумирањето на марихуаната за рекративни цели ќе стане законско во земјата од 17 октомври. Законот, кој го поднесе либералната Vлада на премиерот, неделава е усвоен во двата дома на Pарламентот. Тој вклучува преоден период од 8 до 12 недели за да им се даде време на осумте провинции и три северни територии