притисни ентер »

Макрон подготвен да помогне за балансиран компромис со Бугарија
Макрон подготвен да помогне за балансиран компромис со Бугарија

Макрон подготвен да помогне за балансиран компромис со Бугарија

С. Македонија заслужува да ги отпочне неодложно преговорите со ЕУ. Франција ќе биде внимателен и добронамерен партнер, порача Макрон пред работната вечера со Заев. „Северна Македонија има аспирации за членство во ЕУ и Франција ве поддржува на тој пат“, му порача францускиот претседател Емануел Макрон на македонскиот премиер Зоран Заев пред Елисејската

Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Париз се сретна со францускиот претседател Емануел Макрон. Посредбата тие одржаа заедничка прес-конференција, на која меѓудругото францускиот претседател истакна дека Македонија заслужува да ги почне преговорите за членство со ЕУ. „Тука сум да помогнам за да се изнајде решение со Бугарија“ додаде Макрон

Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Париз се сретна со францускиот претседател Емануел Макрон. Посредбата тие одржаа заедничка прес-конференција, на која меѓудругото францускиот претседател истакна дека Македонија заслужува да ги почне преговорите за членство со ЕУ. „Тука сум да помогнам за да се изнајде решение со Бугарија“ додаде Макрон

Макрон подготвен да помогне за компромис со Бугарија

Макрон подготвен да помогне за компромис со Бугарија

С. Македонија заслужува да ги отпочне неодложно преговорите со ЕУ. Франција ќе биде внимателен и добронамерен партнер, порача Макрон пред работната вечера со Заев. „Северна Македонија има аспирации за членство во ЕУ и Франција ве поддржува на тој пат“, му порача францускиот претседател Емануел Макрон на македонскиот премиер Зоран Заев пред Елисејската

Средба Заев-Макрон во Париз

Средба Заев-Макрон во Париз

Вашата земја заслужува да ги почне преговорите без одложување, му порача вечерва францускиот претседател Емануел Макрон на македонскиот премиер Зоран Заев за време на заедничката изјава пред Елисејската палата во Париз, јавува МИА. "Време е да се конкретизира оваа одлука и ние ќе работиме да се најде решение за почеток на преговорите“, додаде Макрон

Макрон: С Македонија заслужува да ги почне преговорите, ние ќе работиме да се најде решение

Макрон: С Македонија заслужува да ги почне преговорите, ние ќе работиме да се најде решение

Вашата земја заслужува да ги почне преговорите без одложување, му порача вечерва францускиот претседател Емануел Макрон на премиерот Зоран Заев за време на заедничката изјава пред Елисејската палата во Париз. Вашата земја заслужува да ги почне преговорите без одложување, му порача вечерва францускиот претседател Емануел Макрон на премиерот Зоран Заев

Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Париз се сретна со францускиот претседател Емануел Макрон. По средбата тие одржаа заедничка прес-конференција, на која меѓудругото францускиот претседател истакна дека Македонија заслужува да ги почне преговорите за членство со ЕУ. – Тука сум да помогнам за да се изнајде решение со Бугарија – додаде Макрон

Вашата земја заслужува да ги почне преговорите со ЕУ без одлагање, му кажа Макрон на Заев

Вашата земја заслужува да ги почне преговорите со ЕУ без одлагање, му кажа Макрон на Заев

Францускиот претседател Емануел Макрон кажа дека Македонија заслужува да ги започне преговорите во ЕУ без одлагање, откако направи важни реформи во последните четири години, за заедничката прес-конференција со македонскиот премиер Зоран Заев во Елисејската палата во Париз. „Ја донесовме одлуката да отвориме преговори за членство со вашата држава во

Заев на ФБ : Вечерва имаме историски важна работна посета во Париз

Заев на ФБ : Вечерва имаме историски важна работна посета во Париз

Инспириран од една негова изјава пред студентите во Сорбона во која порача дека во Европа лежи нашиот идентитет и дека Европа ни дава иднина, силно верувам, дека Франција може да биде мотор на проширувањето на ЕУ со Западниот Балкан. За нас е многу важно што Франција го поддржува процесот на интеграција на Македонија во ЕУ, со јасно поставени стандарди

Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Париз се сретна со францускиот претседател Емануел Макрон. Посредбата тие одржаа заедничка прес-конференција, на која меѓудругото францускиот претседател истакна дека Македонија заслужува да ги почне преговорите за членство со ЕУ. „Тука сум да помогнам за да се изнајде решение со Бугарија“ додаде Макрон