притисни ентер »

14 факти за Бутан, државата со бесплатно здравство и без бездомници
14 факти за Бутан, државата со бесплатно здравство и без бездомници

14 факти за Бутан, државата со бесплатно здравство и без бездомници

Оваа мистериозна и пејзажна држава, лоцирана помеѓу Индија и Кина, беше затворена за туристи сè до 1974-та година. Иако денес границите се отворени, кралот се обидува да го ограничи бројот на туристи на многу разни начини. Бидејќи е познато дека тамошните луѓе се навистина среќни, погледнете кои се нивните традиции и забрани што придонесуваат за ова