притисни ентер »

На Беџети му кажав дека не е умесно некој да го штити Вангеловски во Судскиот совет, одговори Заев на обвинувањата дека му вршел притисок на градоначалникот на Сарај
На Беџети му кажав дека не е умесно некој да го штити Вангеловски во Судскиот совет, одговори Заев на обвинувањата дека му вршел притисок на градоначалникот на Сарај

На Беџети му кажав дека не е умесно некој да го штити Вангеловски во Судскиот совет, одговори Заев на обвинувањата дека му вршел притисок на градоначалникот на Сарај

Премиерот Зоран Заев вели дека со градоначалникот на Општина Сарај Блерим Беџети зборувал за шпекулациите во јавноста оти некој го штити претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски во Судскиот совет и му укажал дека такво однесување не е умесно ако е вистина, во одговорот на обвинувањата на Беџети дека Заев му вршел притисок да влијае на членови

Беџети смета дека Заев му се одмаздува – „Премиерот бараше да влијаам врз членови на судскиот совет“

Беџети смета дека Заев му се одмаздува – „Премиерот бараше да влијаам врз членови на судскиот совет“

Првиот човек на Општина Сарај Блерим Беџети вели дека прв кој телефонски му се јавил за поништување на легализацијата на дивоградбите на Матка бил премиерот Зоран Заев. Како што тврди тој, преку неговиот личен шофер му ги доставил сите списи. Најнапред, вели Беџети, овој потег на Заев го сфатил како обид за помош од негова страна. Вториот пат, Општината

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

По изјавата на градоначалникот на Општина Сарај,Блерим Беџети , дека премиерот Зоран Заев му се јавил и побарал од него да влијае врз членовите на Судскиот совет за менување судија, се огласи и премиерот. Тој на својот Фејсбук напиша дека разговарал со Беџети за многу работи, меѓу кои и за шпекулациите во јавноста дека некој го штити Јово Вангеловски

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

По изјавата на градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети, дека премиерот Зоран Заев му се јавил и побарал од него да влијае врз членовите на Судскиот совет за менување судија, се огласи и премиерот. Тој на својот Фејсбук напиша дека разговарал со Беџети за многу работи, меѓу кои и за шпекулациите во јавноста дека некој го штити Јово Вангеловски

Заев одговори на обвинувањата на Беџети

Заев одговори на обвинувањата на Беџети

Премиерот Зоран Заев преку фејсбук реагираше на коментарот на градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети, според кој Заев му вршел притисок за да влијае врз одредени членови на Судскиот совет за смена на еден претседател на суд. „Со Беџети зборував по повод шпекулациите во јавноста дека некој го штити Јово Вангеловски во Судскиот совет. Ме интересираше

Заев: Од Беџети барав да се постапува по закон

Заев: Од Беџети барав да се постапува по закон

Заев: Од Беџети барав да се постапува по закон Јас разговарам со сите градоначалници кога се работи за проблеми на општините и кои ги загрижуваат граѓаните, а за кои може да помогне владата, реагираше денеска на социјалните мрежи, Премиерот Зоран Заев, по обвинувањата на градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети. Заев тврди дека од Беџети барал

Заев до Беџети: Градоначалник не треба да брани дивоградби

Заев до Беџети: Градоначалник не треба да брани дивоградби

Премиерот Зоран Заев одговори на нападите од градоначалникот на Сарај дека вршел притисок врз него преку антикорупциската комисија, поради тоа што Беџети одбил да влијае во судскиот совет за смена на претседател на суд, и тврдeњата дека добивал повици како од Заев така и од Шилегов за да урне една од дивоградбите на Матка, а со другите да продолжи

Заев: На Беџети му реков дека правна држава ќе има само без притисок за одлуките на судиите

Заев: На Беџети му реков дека правна држава ќе има само без притисок за одлуките на судиите

Јас разговарам со сите градоначалници кога се работи за проблеми на општините и посебно проблеми кои ги загрижуваат граѓаните, а за кои може да помогне владата, реагира премиерот Зоран Заев на изјавата на градоначалникот на Сарај, Блерим Беџети дека му вршел притисок да влијае на одредени членови на Судскиот совет за смена на еден претседател на суд

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

По изјавата на градоначалникот на Општина Сарај,Блерим Беџети , дека премиерот Зоран Заев му се јавил и побарал од него да влијае врз членовите на Судскиот совет за менување судија, се огласи и премиерот. Тој на својот Фејсбук напиша дека разговарал со Беџети за многу работи, меѓу кои и за шпекулациите во јавноста дека некој го штити Јово Вангеловски

На Беџети му кажав дека не е умесно некој да го штити Вангеловски во Судскиот совет, одговори Заев на обвинувањата дека му вршел притисок на градоначалникот на Сарај

На Беџети му кажав дека не е умесно некој да го штити Вангеловски во Судскиот совет, одговори Заев на обвинувањата дека му вршел притисок на градоначалникот на Сарај

Премиерот Зоран Заев вели дека со градоначалникот на Општина Сарај Блерим Беџети зборувал за шпекулациите во јавноста дека некој го штити претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски во Судскиот совет и му укажал дека такво однесување не е умесно ако е вистина, во одговорот на обвинувањата на Беџети дека Заев му вршел притисок да влијае на членови