притисни ентер »

Куната заминува во историјата, а Хрватите ќе го користат еврото
Куната заминува во историјата, а Хрватите ќе го користат еврото

Куната заминува во историјата, а Хрватите ќе го користат еврото

На 1 јануари 2023 куната заминува во историјата, по што Хрватска ќе го воведе еврото. Хрватскиот парламент вчера со мнозинство гласови го изгласа Законот за воведување на еврото како официјална валута во Хрватска. З а гласале 117 пратеници, 13 биле против и 1 бил воздржан. Десничарските партии во хрватскиот парламент се спротивставија на воведувањето

Хрватска преоѓа на ЕВРО од следната 2023 година

Хрватска преоѓа на ЕВРО од следната 2023 година

Пратениците во хрватскиот Сабор усвоија закон со кој еврото е воведена како официјална валута од почетокот на 2023 година, јавува ХРТ. Хрватска на 1 јануари 2023 година ќе ја замени хрватската куна со евро, објави Хрватската радио-телевизија. За таа одлука гласаа 117 пратеници, 13 беа против, а еден воздржан. И двете валути ќе се користат паралелно

Хрватска преоѓа на ЕВРО од следната 2023 година

Хрватска преоѓа на ЕВРО од следната 2023 година

Пратениците во хрватскиот Сабор усвоија закон со кој еврото е воведена како официјална валута од почетокот на 2023 година, јавува ХРТ. Хрватска на 1 јануари 2023 година ќе ја замени хрватската куна со евро, објави Хрватската радио-телевизија. За таа одлука гласаа 117 пратеници, 13 беа против, а еден воздржан. И двете валути ќе се користат паралелно

Хрватска одобри воведување на еврото во 2023 година

Хрватска одобри воведување на еврото во 2023 година

– Хрватските пратеници денеска го одобрија законот со кој се отвора патот за воведување на еврото следната година. Земјата треба да ја замени хрватската куна со евро на 1 јануари 2023 година. Пратениците гласаа со 117 „за“ и 13 „против“ за законот за воведување на еврото. Еден пратеник од 151-члениот парламент беше воздржан, објави Еуроњуз. Десничарските

Хрватска одобри воведување на еврото во 2023 година

Хрватска одобри воведување на еврото во 2023 година

Хрватските пратеници денеска го одобрија законот со кој се отвора патот за воведување на еврото следната година. Земјата треба да ја замени хрватската куна со евро на 1 јануари 2023 година. Пратениците гласаа со 117 „за“ и 13 „против“ за законот за воведување на еврото. Еден пратеник од 151-члениот парламент беше воздржан, објави Еуроњуз. Десничарските

Хрватска одобри воведување на еврото во 2023 година

Хрватска одобри воведување на еврото во 2023 година

Хрватските пратеници денеска го одобрија законот со кој се отвора патот за воведување на еврото следната година. Земјата треба да ја замени хрватската куна со евро на 1 јануари 2023 година. Пратениците гласаа со 117 „за“ и 13 „против“ за законот за воведување на еврото. Еден пратеник од 151-члениот парламент беше воздржан, објави Еуроњуз. Десничарските

Хрватска одобри воведување на еврото во 2023 година

Хрватска одобри воведување на еврото во 2023 година

Хрватските пратеници денеска го одобрија законот со кој се отвора патот за воведување на еврото следната година. Земјата треба да ја замени хрватската куна со евро на 1 јануари 2023 година. Пратениците гласаа со 117 „за“ и 13 „против“ за законот за воведување на еврото. Еден пратеник од 151-члениот парламент беше воздржан, објави Еуроњуз. Десничарските

Хрватска одобри воведување на еврото во 2023 година

Хрватска одобри воведување на еврото во 2023 година

Хрватските пратеници денеска го одобрија законот со кој се отвора патот за воведување на еврото следната година. Земјата треба да ја замени хрватската куна со евро на 1 јануари 2023 година. Пратениците гласаа со 117 „за“ и 13 „против“ за законот за воведување на еврото. Еден пратеник од 151-члениот парламент беше воздржан, објави Еуроњуз. Десничарските

Хрватска го воведедува еврото како официјална валута од 2023 година

Хрватска го воведедува еврото како официјална валута од 2023 година

Хрватските пратеници денеска го одобрија законот со кој се отвора патот за воведување на еврото следната година. Земјата треба да ја замени хрватската куна со евро на 1 јануари 2023 година. Пратениците гласаа со 117 „за“ и 13 „против“ за законот за воведување на еврото. Еден пратеник од 151-члениот парламент беше воздржан, објави Еуроњуз. Десничарските

Хрватска одобри воведување на еврото во 2023 година

Хрватска одобри воведување на еврото во 2023 година

Хрватските пратеници денеска го одобрија законот со кој се отвора патот за воведување на еврото следната година. Земјата треба да ја замени хрватската куна со евро на 1 јануари 2023 година. Пратениците гласаа со 117 „за“ и 13 „против“ за законот за воведување на еврото. Еден пратеник од 151-члениот парламент беше воздржан, објави Еуроњуз. Десничарските