притисни ентер »

Која е причината што крофните имаат дупка во средина?
Која е причината што крофните имаат дупка во средина?

Која е причината што крофните имаат дупка во средина?

Дали некогаш додека сте јаделе вкусна крофна, сте се запрашале зошто всушност има облик на прстен, односно е округла и има мала дупка на средината. Знаеме и дека постојат и домашнтие крофни, кои од тестото се отсекуваат со помош на чаша, но сигурно се сеќавате дека кога бевте деца и вашите мајки и баби ги правеа оние со дупка на средина. Досега никој

Сте се запрашале ли за што служи дупката на крофната?

Сте се запрашале ли за што служи дупката на крофната?

Дали некогаш додека сте јаделе вкусна крофна, сте се запрашале зошто всушност има облик на прстен, односно е округла и има мала дупка на средината. Знаеме и дека постојат и домашнтие крофни, кои од тестото се отсекуваат со помош на чаша, но сигурно се сеќавате дека кога бевте деца и вашите мајки и баби ги правеа оние со дупка на средина. Досега никој

Зошто крофните имаат дупка на средина?

Зошто крофните имаат дупка на средина?

Дали некогаш додека сте јаделе вкусна крофна, сте се запрашале зошто всушност има облик на прстен, односно е округла и има мала дупка на средината. Знаеме и дека постојат и домашнтие крофни, кои од тестото се отсекуваат со помош на чаша и потоа се пржат, но сигурно се сеќавате дека кога бевте деца и вашите мајки и баби ги правеа оние со дупка на средина

Интересна приказна: Зошто американските крофни се поинакви од останатите?

Интересна приказна: Зошто американските крофни се поинакви од останатите?

Дали некогаш сте јаделе американска крофни и дали сте се запрашале зошто има дупка во средината? Доколку одоговорот е позитивен, не сте единствени. Верувале или не, постојат многу теории за мистериозната дупка и причината за нејзиното настанување. Едната теорија вели дека дупката во крофната е едноставно потребна. Кога пекарите започнале да додаваат