притисни ентер »

Шилегов: Воведуваме нови стандарди за градски тротоари
Шилегов: Воведуваме нови стандарди за градски тротоари

Шилегов: Воведуваме нови стандарди за градски тротоари

Градот Скопје воведува нови стандарди во работењето при изградба и реконструкција на улиците, а според новите стандарди на квалитет се и широките тротоари и велосипедските патеки на бул. 11. Октомври, 8. Септември, Партизански одреди, Даме Груев и други. – Мојата идеја е дека во следните две децении нашиот град треба да стане град со одржлив развој,

Шилегов: Воведуваме нови стандарди за градски тротоари

Шилегов: Воведуваме нови стандарди за градски тротоари

Градот Скопје воведува нови стандарди во работењето при изградба и реконструкција на улиците, а според новите стандарди на квалитет се и широките тротоари и велосипедските патеки на бул. 11. Октомври, 8. Септември, Партизански одреди, Даме Груев и други. – Мојата идеја е дека во следните две децении нашиот град треба да стане град со одржлив развој,

Новите тротоари ги правиме со печатен бетон наместо со бекатон плочки, рече Шилегов

Новите тротоари ги правиме со печатен бетон наместо со бекатон плочки, рече Шилегов

Град Скопје заврши со реновирање на тротоарите долж улицата 11 Октомври. Изведена е пешачка и велосипедска патека, патека за лица со оштетен вид и засадено е ново зеленило. Станува збор за стандарди кои што гарантираат целосна безбедност на граѓаните во трите видови на сообраќај, односно реконструкција на коловозите, одвојување на велосипедската и

Шилегов го претстави новиот концепт за градските тротоари

Шилегов го претстави новиот концепт за градските тротоари

Велосипедската патека до коловозот, жардињера со зеленило или дрворед и пешачката патека е новиот стандард кој ќе се применува за градските тротоари. Ова го најави скопскиот градоначалник Петре Шилегов на денешната промоција на новиот тротоар на булеварот „ 11. Октомври “ , на потегот од булеварот „ Кочо Рацин “ до улицата „ Стив Наумов “. Истовремено,

Широки тротоари и велосипедските патеки – град Скопје воведува нови стандарди при изградба на улиците

Широки тротоари и велосипедските патеки – град Скопје воведува нови стандарди при изградба на улиците

Градот Скопје воведува нови стандарди во работењето при изградба и реконструкција на улиците, а според новите стандарди на квалитет се и широките тротоари и велосипедските патеки на бул. 11. Октомври, 8. Септември, Партизански одреди, Даме Груев и други. -Мојата идеја е дека во следните две децении нашиот град треба да стане град со одржлив развој,

Шилегов: Нови стандарди за градските тротоари, повеќе простор за пешаци и велосипеди

Шилегов: Нови стандарди за градските тротоари, повеќе простор за пешаци и велосипеди

Градот Скопје воведува нови стандарди во работењето при изградба и реконструкција на улиците, а според новите стандарди на квалитет се и широките тротоари и велосипедските патеки на булеварите 11 Октомври, 8 Септември, Партизански одреди, Даме Груев, изјави градоначалникот Петре Шилегов. „Мојата идеја е дека во следните две децении нашиот град треба

Шилегов: Нови стандарди за градските тротоари, повеќе простор за пешаци и велосипеди

Шилегов: Нови стандарди за градските тротоари, повеќе простор за пешаци и велосипеди

Градот Скопје воведува нови стандарди во работењето при изградба и реконструкција на улиците, а според новите стандарди на квалитет се и широките тротоари и велосипедските патеки на булеварите 11 Октомври, 8 Септември, Партизански одреди, Даме Груев, изјави градоначалникот Петре Шилегов. „Мојата идеја е дека во следните две децении нашиот град треба

Булеварот „11 Октомври“ со широки тротоари и велопатеки

Булеварот „11 Октомври“ со широки тротоари и велопатеки

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска го најави завршувањето на реконструкцијата на булеварот „11 Октомври“, нагласувајќи дека кога се зборува за нови стандарди во работењето при изградба и реконструкција на улиците се мисли пред сè на широки тротоари и велосипедски патеки на овој и на  булеварите: „8 Септември“, „Партизански одреди“, „Даме

Ивановски: Заврши реконструкцијата на булеварот 8 септември

Ивановски: Заврши реконструкцијата на булеварот 8 септември

„Единиците на локалната самоуправа на Град Скопје и Општина Карпош, предводени од СДСМ во континуитет инвестираат во унапредување на сообраќајната инфраструктура во нашата општина. Заврши реконструкција на булеварот 8 септември на потегот од булевар Илинден до улицата Скупи, извршена е комплетна реконструкција на коловозот, реконструкција на тротоарите,