притисни ентер »

Сугарески очекува раст на капиталните инвестици во вториот и третиот квартал
Сугарески очекува раст на капиталните инвестици во вториот и третиот квартал

Сугарески очекува раст на капиталните инвестици во вториот и третиот квартал

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува силен раст на капиталните инвестиции во вториот и во третиот квартал годинава и уверува дека ќе имаме економска година посветена на инфраструктурата. – Изградбата на капиталните проекти се приоритет број еден за Владата. Најавиве дека оваа ќе биде економска година и се држиме до таквите изјави

Сугарески не очекува да биде сменет

Сугарески не очекува да биде сменет

Министерот за транспорт и врски не очекува да биде меѓу функционерите кои ќе бидат разрешени, како што најави неодамна премиерот Зоран Заев, но вели дека ќе ја почитува евентуалната таква одлука. – Искрено не очекувам. Меѓутоа ќе ја почитувам секоја одлука на премиерот врз база на неговите анализи што ги прави за мојата работа, изјави Сугарески,

Сугарески не очекува смена туку раст на капиталните инвестици во вториот и третиот квартал

Сугарески не очекува смена туку раст на капиталните инвестици во вториот и третиот квартал

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува силен раст на капиталните инвестиции во вториот и во третиот квартал годинава и уверува дека ќе имаме економска година посветена на инфраструктурата. „Изградбата на капиталните проекти се приоритет број еден за Владата. Најавиве дека оваа ќе биде економска година и се држиме до таквите изјави

Сугарески не очекува да го закачи „метлата“ на Заев

Сугарески не очекува да го закачи „метлата“ на Заев

Министерот за транспорт и врски не очекува да биде меѓу функционерите кои ќе бидат разрешени, како што најави неодамна премиерот Зоран Заев, но вели дека ќе ја почитува евентуалната таква одлука. „Искрено не очекувам. Меѓутоа, ќе ја почитувам секоја одлука на премиерот врз база на неговите анализи што ги прави за мојата работа“, изјави Сугарески, одговарајќи

Сугарески: Во вториот и третиот квартал се очекува раст на капиталните инвестици

Сугарески: Во вториот и третиот квартал се очекува раст на капиталните инвестици

Изградбата на капиталните проекти се приоритет број еден за Владата. Најавиве дека оваа ќе биде економска година и се држиме до таквите изјави. Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува силен раст на капиталните инвестиции во вториот и во третиот квартал годинава и уверува дека ќе имаме економска година посветена на инфраструктурата.

Сугарески: Не очекувам дека ќе бидам разрешен

Сугарески: Не очекувам дека ќе бидам разрешен

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески не очекува да биде меѓу функционерите кои ќе бидат разрешени, како што најави неодамна премиерот Зоран Заев, но вели дека ќе ја почитува евентуалната таква одлука. – Искрено не очекувам. Меѓутоа ќе ја почитувам секоја одлука на премиерот врз база на неговите анализи што ги прави за мојата работа, изјави

Сугарески не очекува да биде разрешен

Сугарески не очекува да биде разрешен

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески денеска изјави дека не очекува да биде меѓу функционерите кои ќе бидат разрешени. Но, доколку премиерот Зоран Заев донесе таква одлука, тој порача дека ќе ја почитува. Сугарески при увидот на градежните работи за реконструкција на регионалниот пат Драчево – Таор исто така порача дека очекува силен раст

Сугарески очекува раст на капиталните инвестици во вториот и третиот квартал

Сугарески очекува раст на капиталните инвестици во вториот и третиот квартал

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува силен раст на капиталните инвестиции во вториот и во третиот квартал годинава и уверува дека ќе имаме економска година посветена на инфраструктурата. – Изградбата на капиталните проекти се приоритет број еден за Владата. Најавиве дека оваа ќе биде економска година и се држиме до таквите изјави

Сугарески очекува раст на капиталните инвестици во вториот и третиот квартал

Сугарески очекува раст на капиталните инвестици во вториот и третиот квартал

– Изградбата на капиталните проекти се приоритет број еден за Владата. Најавиве дека оваа ќе биде економска година и се држиме до таквите изјави. Само преку ЈП за државни патишта во првиот квартал реализирани се преку 50 милиони евра во изградба и реконструкција на патната мрежа во земјава. Тоа е на пример за три пати повеќе инвестиции во споредба

Сугарески не очекува да биде сменет

Сугарески не очекува да биде сменет

Министерот за транспорт и врски не очекува да биде меѓу функционерите  кои ќе бидат разрешени, како што најави неодамна премиерот Зоран Заев, но вели дека ќе ја почитува евентуалната таква одлука. – Искрено не очекувам. Меѓутоа  ќе ја почитувам секоја одлука на премиерот  врз база на неговите анализи што ги прави за мојата работа, изјави Сугарески,