притисни ентер »

Живот на Марс? Експериментите докажаа дека е можно
Живот на Марс? Експериментите докажаа дека е можно

Живот на Марс? Експериментите докажаа дека е можно

Живот на Марс, па и во вселената воопшто, е возможен. За тоа сведочат експериментите спроведени на Меѓународната вселенска станица (МВС). Меѓутоа, во такви екстремни услови може да преживеат само најјаките бактерии, а сложените форми на живот немаат баш добри изгледи. Дали има живот на Марс? Тоа е прашање што долго време ги интересира научниците и

Живот на Марс? Експериментите докажа дека е можно

Живот на Марс? Експериментите докажа дека е можно

Живот на Марс, па и во вселената воопшто, е возможен. За тоа сведочат експериментите спроведени на Меѓународната вселенска станица (МВС). Меѓутоа, во такви екстремни услови може да преживеат само најјаките бактерии, а сложените форми на живот немаат баш добри изгледи. Дали има живот на Марс? Тоа е прашање што долго време ги интересира научниците и

Експеримент потврди: Животот на Марс, па дури и во вселената е можен

Експеримент потврди: Животот на Марс, па дури и во вселената е можен

Животот на Марс, па дури и во вселената е можен. За тоа сведочат резултатите на експерименти спроведени на Меѓународната вселена станица (МСС). Меѓутоа, во таквите екстремни услови можат да преживат само најсилните бактерии, а посложените форми на живот немаат баш добри перспективи во таа смисла. Има ли живот на Марс? Тоа прашање веќе долго ги интересира