притисни ентер »

Храна која е најчест извор на алергени
Храна која е најчест извор на алергени

Храна која е најчест извор на алергени

Aлергијата на храна е сериозна и понекогаш животно загрижувачка медицинска состојба. Сепак, не сите алергени во храната се лесно забележливи. Еве која храна е најчест извор на алергени: 1) Млеко Алергијата на протеинот во кравјото млеко е најчеста кај новороденчињата и децата, а оние кои ја имаат треба да избегнуваат млеко и млечни производи (јогурт,