притисни ентер »

За ЛОИ се подготвуваат контрамерки против ковид-19
За ЛОИ се подготвуваат контрамерки против ковид-19

За ЛОИ се подготвуваат контрамерки против ковид-19

Станува збор за церемониите, за бројот на посетителите, за евентуалните неопходни карантини, изјави потпретседателот на ИОК, Џон Коутс Организаторите на одложените Летни олимписки игри (ЛОИ) за в година во Токио до крајот на годината ќе одлучат кои контрамерки се потребни за безбедно одржување на Игрите во време на пандемија на ковид-19, изјави потпретседателот