притисни ентер »

Стружанки го освоија Државното првенство во ракомет
Стружанки го освоија Државното првенство во ракомет

Стружанки го освоија Државното првенство во ракомет

Ракометарките на екипата на „Јосип Броз – Тито“ од Струга се победници на Државното првенство во ракомет за основни училишта, што се одржа во Делчево. Стружанки без пораз го освоија златниот медал, додека на втората и трета позиција завршија екипите од деветолетките „Св.Климент Охридски“ од Делчево и „Илинден“ од Скопје. За екипата од Делчево, како

Стружанки го освоија Државното првенство во ракомет

Стружанки го освоија Државното првенство во ракомет

Ракометарките на екипата на „Јосип Броз - Тито“ од Струга се победници на Државното првенство во ракомет за основни училишта, што се одржа во Делчево. Делчево, 17 мај 2019 (МИА) – Ракометарките на екипата на „Јосип Броз – Тито“ од Струга се победници на Државното првенство во ракомет за основни училишта, што се одржа во Делчево. Стружанки без пораз

Делчево домаќин на Државно првенство во ракомет

Делчево домаќин на Државно првенство во ракомет

Делчево денес е домаќин на Државното првенство во ракомет, како дел од финалниот турнир кој го организира Федерацијата на училишен спорт на Македонија. Како што информираше професор Александар Таушански, ментор на ракометарките од Делчево, на завршниот турнир ќе учествуваат ракометарки од вкупно шест училишта од државата. Делчево, 17 мај 2019 (МИА)