притисни ентер »

Мамо, зошто оној мавта со стапот?
Мамо, зошто оној мавта со стапот?

Мамо, зошто оној мавта со стапот?

Малиот Трпе го однеле на опера малку културно да го воздигнат. – Мамо, зошто оној мавта со стапот? – Сине тој е диригент. – А зошто и се заканува со стапот на дебелана тетка? – Ма не и се заканува… – А зошто тогаш она вреска?