притисни ентер »

Одговорот на Толкин на прашањето дали е Евреин
Одговорот на Толкин на прашањето дали е Евреин

Одговорот на Толкин на прашањето дали е Евреин

Во 1933 година Адолф Хитлер му ја предал моќта над еврејскиот културен живот во нацистичка Германија на неговиот главен пропагатор Џозеф Гебелс. Гебелс воспоставил тим на регулатори што ќе ги надгледуваат делата на еврејските уметници во филмот, театарот, музиката, ликовната уметност, литературата, емитувањето и печатот. Новите прописи на Гебелс во