притисни ентер »

Благодарници до сите институции и компании кои се приклучија кон големата акција за чистење на Карпош
Благодарници до сите институции и компании кои се приклучија кон големата акција за чистење на Карпош

Благодарници до сите институции и компании кои се приклучија кон големата акција за чистење на Карпош

Општина Карпош испрати благодарници до сите општествено одговорни институции и компании кои се приклучија кон големата викенд акција за чистење на Карпош. Градоначалникот Стефан Богоев  им се заблагодари за нивниот придонес и ангажман во обидот да се подигне јавната свест, но и да се испрати порака дека секој носи одговорност за здрава и чиста животна

Рачно се собираа отпадоци и се мијат улици низ Карпош

Рачно се собираа отпадоци и се мијат улици низ Карпош

Екипи на ЈП „Паркови и зеленило“, потпомогнати од општинската администрација, вработени од институции, фирми, здруженија на граѓани, во саботата собираа отпад и отпадоци фрлени од несовесни лица на повеќе локации со зеленило и јавни површини. Се чистеше околу платото на „Млечен“, но и долж Кејот на Вардар, Т.Ц „Лептокарија“, платото во Порта Влае,

Макрадули и Богоев заедно со граѓаните го „светнаа“ Карпош

Макрадули и Богоев заедно со граѓаните го „светнаа“ Карпош

Денеска во општината се чистеше на повеќе ударни локации, во различни населби. Општина Карпош успешно реализираше една од најголемите еко – акции на својата територија. Денеска, се чистеше на повеќе ударни локации, во различни населби. Градоначалникот, општинската администрација, советниците, повеќе јавни претпријатија, приватни фирми, еколошки друштва,

Спроведена еко-акција во Карпош

Спроведена еко-акција во Карпош

Општина Карпош спроведе дна од најголемите еко – акции на својата територија. Денеска се чистеше на повеќе ударни локации, во различни населби. Градоначалникот, општинската администрација, советниците, повеќе јавни претпријатија, приватни фирми, еколошки друштва, граѓани се приклучија кон акцијата. Се чистеше околу платото на  „Млечен“, но и долж Кејот

Спроведена еко-акција во Карпош

Спроведена еко-акција во Карпош

Општина Карпош спроведе дна од најголемите еко – акции на својата територија. Денеска се чистеше на повеќе ударни локации, во различни населби. Градоначалникот, општинската администрација, советниците, повеќе јавни претпријатија, приватни фирми, еколошки друштва, граѓани се приклучија кон акцијата. Се чистеше околу платото на  „Млечен“, но и долж Кејот

Спроведена еко-акција во Карпош

Спроведена еко-акција во Карпош

Општина Карпош спроведе дна од најголемите еко – акции на својата територија. Денеска се чистеше на повеќе ударни локации, во различни населби. Градоначалникот, општинската администрација, советниците, повеќе јавни претпријатија, приватни фирми, еколошки друштва, граѓани се приклучија кон акцијата. Се чистеше околу платото на  „Млечен“, но и долж Кејот

Спроведена еко-акција на територијата на Општина Карпош

Спроведена еко-акција на територијата на Општина Карпош

На територијата на Општина Карпош денеска успешно беше реализирана еко – акција во која учествуваа градоначалникот, општинската администрација, советниците, повеќе јавни претпријатија, приватни фирми, еколошки друштва и граѓани. Се чистеше околу платото на „Млечен", но и долж Кејот на Вардар, Т.Ц „Лептокарија", платото во Порта Влае, долж булеварот

Спроведена еко-акција на територијата на Општина Карпош

Спроведена еко-акција на територијата на Општина Карпош

Се чистеше околу платото на „Млечен", но и долж Кејот на Вардар, Т.Ц „Лептокарија", платото во Порта Влае, долж булеварот „Партизански одреди" и Козле. Градоначалникот Стефан Богоев посочи дека денеска се мијат и поголем дел од сервисните улици низ Општината, како „Бледски договор", „Љубљанска" и „Париска". – Оваа еко – акција за чистење на општината

И градоначалникот и административците во Карпош ги засукаа ракавите и чистеа

И градоначалникот и административците во Карпош ги засукаа ракавите и чистеа

Општина Карпош успешно ja реализираше една од најголемите еко – акции на својата територија. Денеска, се чистеше на повеќе ударни локации, во различни населби. Градоначалникот Стефан Богоев, општинската администрација, советниците, повеќе јавни претпријатија, приватни фирми, еколошки друштва, граѓани се приклучија кон акцијата. Се чистеше околу платото

Најголема еко акција во Карпош

Најголема еко акција во Карпош

Општина Карпош успешно ja реализираше една од најголемите еко – акции на својата територија. Денеска, се чистеше на повеќе ударни локации, во различни населби. Градоначалникот, општинската администрација, советниците, повеќе јавни претпријатија, приватни фирми, еколошки друштва, граѓани се приклучија кон акцијата. Се чистеше околу платото на  „Млечен“,