притисни ентер »

ЕУ како спас за сиромашните
ЕУ како спас за сиромашните

ЕУ како спас за сиромашните

иПред падот на комунизмот Бугарија и Романија, во однос на Југославија, според сите меродавни показатели, се сметаа за позаостанати земји. Бугарската економија, според најновите статистички податоци на Евростат, е за 36 проценти на пониско ниво од просекот во рамки на ЕУ. Во исто време романската економија се искачи на ниво од 78 отсто од ЕУ-просекот,