притисни ентер »

Јовановски по вторпат ќе ја предводи БВА
Јовановски по вторпат ќе ја предводи БВА

Јовановски по вторпат ќе ја предводи БВА

Претседателот на Одбојкарската Федерација на Македонија, Петар Јовановски, по вторпат ќе стане прв човек и на Балканската одбојкарска асоцијација (БВА). Претходно тој ја вршеше истата функција и во 2012 година, а мандатот трае една година. Претседателите на сите земји-членки на БВА се менуваат на оваа функција секоја година, а овојпат делегатите на

Јовановски по вторпат ќе ја предводи БВА

Јовановски по вторпат ќе ја предводи БВА

Претседателот на Одбојкарската Федерација на Македонија, Петар Јовановски, по вторпат ќе стане прв човек и на Балканската одбојкарска асоцијација (БВА). Претходно тој ја вршеше истата функција и во 2012 година, а мандатот трае една година. Претседателите на сите земји-членки на БВА се менуваат на оваа функција секоја година, а овојпат делегатите на

Петар Јовановски избран за претседател на Балканската одбојкарска федерација

Петар Јовановски избран за претседател на Балканската одбојкарска федерација

Пвиот човек на нашата одбојка, Петар Јовановски е избран за претседател на Балканската одбојкарска асоцијација (БВА) во наредната година. Ова го решија делегатите на 21-от конгрес на БВА, којшто денес беше одржан во Букурешт. Со едногласна одлука, делегатите го прифатија предлогот на нашиот претставник, генералниот секретар на ОФМ, Зоран Карановиќ,

Јовановски по вторпат ќе ја предводи БВА

Јовановски по вторпат ќе ја предводи БВА

Претседателот на Одбојкарската Федерација на Македонија, Петар Јовановски, по вторпат ќе стане прв човек и на Балканската одбојкарска асоцијација (БВА). Претходно тој ја вршеше истата функција и во 2012 година, а мандатот трае една година. Претседателите на сите земји-членки на БВА се менуваат на оваа функција секоја година, а овојпат делегатите на