притисни ентер »

Со кои пари СДСМ ќе се финансира и оди на избори ако се укине законскиот извор
Со кои пари СДСМ ќе се финансира и оди на избори ако се укине законскиот извор

Со кои пари СДСМ ќе се финансира и оди на избори ако се укине законскиот извор

Претседателот на СДСМ Зоран Заев императивно бара од владата да го суспендира законот со кој државата врши исплата на најголемите партии за нивното годишно работење. Тоа е формат за плаќање кој беше воведен за партиите да немаат скриени донатори меѓу олигарсите кои, потоа, кога партијата ќе има власт бараат низ корупција донаторството да им се врати

Со кои пари СДСМ ќе се финансира и оди на избори ако се укине законскиот извор

Со кои пари СДСМ ќе се финансира и оди на избори ако се укине законскиот извор

Претседателот на СДСМ Зоран Заев императивно бара од владата да го суспендира законот со кој државата врши исплата на најголемите партии за нивното годишно работење. Тоа е формат за плаќање кој беше воведен за партиите да немаат скриени донатори меѓу олигарсите кои, потоа, кога партијата ќе има власт бараат низ корупција донаторството да им се врати

ВМРО-ДПМНЕ: Заев вели дека треба да се штеди, а власта троши за 4 дена 8 милиони денари за патувања

ВМРО-ДПМНЕ: Заев вели дека треба да се штеди, а власта троши за 4 дена 8 милиони денари за патувања

Не е солидарност кога Заев вели дека треба да се штеди, а власта троши за 4 дена 8 милиони денари за патувања и репрезентација. Не е солидарност кога неспособноста на владата ќе сака да ја наплати врз грбот на работниците, се вели во реакцијата од ВМРО-ДПМНЕ на интервјуто на Зоран Заев Не е солидарност кога Заев вели дека треба да се штеди, а власта

Нелоски: Заев или не знае економија или ШИРИ ДЕЗИНФОРМАЦИИ

Нелоски: Заев или не знае економија или ШИРИ ДЕЗИНФОРМАЦИИ

Слушајќи ја веселата математика на Заев имам една нејаснотија, дали човекот незнае економија или шири дезинформаци, вели Владимир Нелоски од ВМРО-ДПМНЕ. Кога збориме за поддршка на реалниот сектор, неколку податоци за нештата да бидат појасни. За полесно да сфати Заев ќе земам пример со 1 вработен што зема НЕТО плата од 25 илјади денари. За тој вработен

Нелоски: Заев или не знае економија или ШИРИ ДЕЗИНФОРМАЦИИ

Нелоски: Заев или не знае економија или ШИРИ ДЕЗИНФОРМАЦИИ

Слушајќи ја веселата математика на Заев имам една нејаснотија, дали човекот незнае економија или шири дезинформаци, вели Владимир Нелоски од ВМРО-ДПМНЕ. Кога збориме за поддршка на реалниот сектор, неколку податоци за нештата да бидат појасни. За полесно да сфати Заев ќе земам пример со 1 вработен што зема НЕТО плата од 25 илјади денари. За тој вработен

ВМРО-ДПМНЕ: Не е солидарност да се кратат плати а да се ангажираат нови привремени вработувања

ВМРО-ДПМНЕ: Не е солидарност да се кратат плати а да се ангажираат нови привремени вработувања

Не е солидарност да се крати од платата на работниците, а оние со привремени вработувања да седат дома и земаат плата, бараме повлекување на мерката за кратење плати Не е солидарност кога Заев вели дека треба да се штеди, а власта троши за 4 дена 8 милиони денари за патувања и репрезентација. Не е солидарност кога неспособноста на владата ќе сака да

Заев: Одговорните политичари не калкулираат, ако се обединиме и бидеме солидарни ќе ја пребродиме и оваа криза од коронавирусот

Заев: Одговорните политичари не калкулираат, ако се обединиме и бидеме солидарни ќе ја пребродиме и оваа криза од коронавирусот

Кратењето на платите на администрацијата не е добра вест, но тоа реалноста. Јас како претседател на СДСМ не се откажувам. И ние во партијата имаме различни мислења и тоа е легитимно. Но, дефинитивно ако политичките партии  сакаат да бидат одговорни партии, како што се фалиме со добрите вести, така и неблагопријатните вести треба да им ги соопштуваат

Заев: Не се откажувам од кратењето на платите на администрацијата, не е добра вест, но тоа e реалноста

Заев: Не се откажувам од кратењето на платите на администрацијата, не е добра вест, но тоа e реалноста

И ние во партијата имаме различни мислења и тоа е легитимно. Но, дефинитивно ако политичките партии  сакаат да бидат одговорни партии, како што се фалиме со добрите вести, така и неблагопријатните вести треба да им ги соопштуваат на граѓаните Кратењето на платите на администрацијата не е добра вест, но тоа e реалноста. Јас како претседател на СДСМ

Заев: Кратењето на платите на е е добра вест, јас како претседател на СДСМ не се откажувам од тој предлог

Заев: Кратењето на платите на е е добра вест, јас како претседател на СДСМ не се откажувам од тој предлог

Кратењето на платите на администрацијата не е добра вест, но тоа реалноста. Јас како претседател на СДСМ не се откажувам. И ние во партијата имаме различни мислења и тоа е легитимно. Но, дефинитивно ако политичките партии сакаат да бидат одговорни партии, како што се фалиме со добрите вести, така и неблагопријатните вести треба да им ги соопштуваат

ВМРО-ДПМНЕ: Не е солидарност да се крати од платата на работниците

ВМРО-ДПМНЕ: Не е солидарност да се крати од платата на работниците

Не е солидарност кога Заев вели дека треба да се штеди, а власта троши за 4 дена 8 милиони денари за патувања и репрезентација, велат од ВМРО-ДПМНЕ и додаваат дека не е солидарност кога неспособноста на владата ќе сака да ја наплати врз грбот на работниците. - Не е солидарност кога министрите и директорите кои претходно земале 3 или 4 пати поголема