притисни ентер »

Древниот висечки мост на Инките повторно исткаен откако падна во пандемијата
Древниот висечки мост на Инките повторно исткаен откако падна во пандемијата

Древниот висечки мост на Инките повторно исткаен откако падна во пандемијата

Перуанците од заедницата Хуинчири во регионот Куско обновија повеќе од 500 години стар висечки мост, користејќи традиционални техники на ткаење за да го направат преминот што се надвиснува над реката Апуримак. Повеќе од пет века, мостот Кесвачака поврзува заедници разделени од реката. Сепак, за време на пандемијата, тој се најде во лоша состојба и

Перуанци поставиле на место 500 години стар мост уништен за време на пандемијата

Перуанци поставиле на место 500 години стар мост уништен за време на пандемијата

Перуанци од регионот Куско повторно изградиле пет века стар висечки мост, користејќи традиционални техники на ткаење, за да можат да ја преминат опасната река Апуримак. Мостот К’ешвачака со векови е користен од заедниците поделени со реката Апуримак. Но во текот на актуелната пандемија тој некое време престанал да се користи и не бил обновуван, за