притисни ентер »

Астрономски календар – 16 август
Астрономски календар – 16 август

Астрономски календар – 16 август

– Денеска е 16 август, 227-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 138 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 41 минута, а ќе зајде во 19 часот и 34 минути. Денов трае 13 часа и 53 минути. Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 12 минути по полноќ, а ќе зајде во 14 часот и 48 минути.

Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е петок, 16 август 2019 година, 228-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 137 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 41 минута, а ќе зајде во 19 часот и 34 минути. Денов трае 13 часа и 53 минути. Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 23 минути, а ќе зајде во 6 часот и 16 минути.

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 16 август 2019 (МИА) – Денеска е петок, 16 август 2019 година, 228-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 137 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 41 минута, а ќе зајде во 19 часот и 34 минути. Денов трае 13 часа и 53 минути. Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 23 минути, а ќе зајде

Астрономски календар: 228 ден од 2019-та трае 13 часа и 53 минути

Астрономски календар: 228 ден од 2019-та трае 13 часа и 53 минути

Денеска е петок, 16 август 2019 година, 228-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 137 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 41 минута, а ќе зајде во 19 часот и 34 минути. Денов трае 13 часа и 53 минути. Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 23 минути, а ќе зајде во 6 часот и 16 минути.

Астрономски календар – 15 август

Астрономски календар – 15 август

Денеска е 15 август, 226-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 139 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 40 минути, а ќе зајде во 19 часот и 36 минути. Денов трае 13 часа и 56 минути. Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 13 часот и 40 минути.

Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 15 август 2019 година, 227-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 138 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 40 минути, а ќе зајде во 19 часот и 36 минути. Денов трае 13 часа и 56 минути. Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 53 минути, а ќе зајде во 5 часот и 16 минути.

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 15 август 2019 (МИА) – Денеска е четврток, 15 август 2019 година, 227-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 138 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 40 минути, а ќе зајде во 19 часот и 36 минути. Денов трае 13 часа и 56 минути. Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 53 минути, а ќе

Астрономски календар: Изгрев во 5:40, а зајдисонце во 19:53 часот

Астрономски календар: Изгрев во 5:40, а зајдисонце во 19:53 часот

Денеска е четврток, 15 август 2019 година, 227-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 138 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 40 минути, а ќе зајде во 19 часот и 36 минути. Денов трае 13 часа и 56 минути. Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 53 минути, а ќе зајде во 5 часот и 16 минути

Астрономски календар – 14 август

Астрономски календар – 14 август

Денеска е 14 август, 225-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 140 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 39 минути, а ќе зајде во 19 часот и 37 минути. Денов трае 13 часа и 58 минути. Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 30 минути, а ќе зајде во 12 часот и 32 минути.