притисни ентер »

Шевченко стана надворешен советник на Зеленски
Шевченко стана надворешен советник на Зеленски

Шевченко стана надворешен советник на Зеленски

Претседателот Зеленски на 26 септември го објави указот за назначување на Шевченко за надворешен советник, но од претседателскиот декрет не може да се разбере какви ќе бидат должностите на Шевченко. Шевченко се стекна со големо меѓународно признание како играч на италијанскиот Милан и англискиот Челзи. Со Милан ја освои Лигата на шампионите во 2003

Шевченко стана надворешен советник на Зеленски

Шевченко стана надворешен советник на Зеленски

Претседателот Зеленски на 26 септември го објави указот за назначување на Шевченко за надворешен советник, но од претседателскиот декрет не може да се разбере какви ќе бидат должностите на Шевченко. Шевченко се стекна со големо меѓународно признание како играч на италијанскиот Милан и англискиот Челзи. Со Милан ја освои Лигата на шампионите во 2003

Фудбалската легенда Шевченко стана советник на Зеленски, не се знае за што

Фудбалската легенда Шевченко стана советник на Зеленски, не се знае за што

Претседателот Зеленски го објави указот за назначување на Шевченко за надворешен советник на 26 септември, но од брифот на указот на претседателот не може да се види какви ќе бидат неговите должности. Шевченко се стекна со големо меѓународно признание како играч на италијански Милан и англискиот Челзи. Со Милан ја освои Лигата на шампионите во 2003

Шевченко стана надворешен советник на Зеленски

Шевченко стана надворешен советник на Зеленски

Претседателот Зеленски на 26 септември го објави указот за назначување на Шевченко за надворешен советник, но од претседателскиот декрет не може да се разбере какви ќе бидат должностите на Шевченко. Шевченко се стекна со големо меѓународно признание како играч на италијанскиот Милан и англискиот Челзи. Со Милан ја освои Лигата на шампионите во 2003

Зеленски го назначи Шевченко за надворешен советник

Зеленски го назначи Шевченко за надворешен советник

6 Поранешната украинска фудбалска ѕвезда Андриј Шевченко стана надворешен советник на украинскиот претседател Володимир Зеленски, јавуваат украинските медиуми. Зеленски го објави указот за назначување на Андриј Шевченко за надворешен советник на 26 септември, но не може да се види какви ќе бидат должностите на Шевченко од брифот на указот на претседателот

Легендарниот украински фудбалер Шевченко стана надворешен советник на Зеленски

Легендарниот украински фудбалер Шевченко стана надворешен советник на Зеленски

Легендарниот украински фудбалер Шевченко стана надворешен советник на Зеленски Б.Б. Пред 4 минути Андреј Шевченко и Володимир Зеленски / Фото: Office of the President of Ukraine/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia Поранешната украинска фудбалска ѕвезда Андриј Шевченко стана надворешен советник на украинскиот претседател Володимир

Легендарниот Шевченко влегува во политиката, ќе соработува со Зеленски!

Легендарниот Шевченко влегува во политиката, ќе соработува со Зеленски!

Легендарниот украински фудбалер Андриј Шевченко влезе во политиката, а ќе соработува со претседателот на својата земја, Володимир Зеленски. Претседателот на Украина Зеленски вчера со декрет го именуваше Шевченко за свој советник. Во кратката одлука само беше наведено дека Шевченко е назначен за советник, но не беше појаснето кои прашања ќе биде задолжен

Шевченко стана надворешен советник на Зеленски

Шевченко стана надворешен советник на Зеленски

Шевченко стана надворешен советник на Зеленски Поранешната украинска фудбалска ѕвезда Андриј Шевченко стана надворешен советник на украинскиот претседател Володимир Зеленски, јавуваат украинските медиуми. Претседателот Зеленски на 26 септември го објави указот за назначување на Шевченко за надворешен советник, но од претседателскиот декрет не може