притисни ентер »

Судир на полицијата и демонстрантите на аеродромот во Хонгконг
Судир на полицијата и демонстрантите на аеродромот во Хонгконг

Судир на полицијата и демонстрантите на аеродромот во Хонгконг

На аеродромот во Хонгконг денеска дојде до судир меѓу демонстрантите и интервентната полиција, која околу 15 часот по средноевропско време влезе на терминалот, каде поради протестите е оневозможена работата на овој фрекфентен аеродром веќе два дена. Полицијата се повлече после 15 минути, откако стотици туристи и дел од демонстрантите истрчаа од излез

Судир на полицијата и демонстрантите на аеродромот во Хонг Конг

Судир на полицијата и демонстрантите на аеродромот во Хонг Конг

На аеродромот во Хонг Конг денеска дојде до судир меѓу демонстрантите и интервентната полиција, која околу 15 часот по средноевропско време влезе на терминалот, каде поради протестите е оневозможена работата на овој фрекфентен аеродром веќе два дена.  Полицијата се повлече после 15 минути, откако стотици туристи и дел од демонстрантите истрчаа од излез

ЕУ повикува на воздржаност од сите страни во Хонгконг

ЕУ повикува на воздржаност од сите страни во Хонгконг

Европската унија ги повикува „сите страни“ да се воздржат во услови на растечки тензии и немири во Хонгконг. – Со оглед на постојаните немири и зголемувањето на насилните инциденти во Хонгконг, клучно е сите страни да покажат воздржаност, да отфрлат секаков вид насилство и да преземат итни чекори за деескалација на ситуација, изјави портпарол на ЕУ

ЕУ ги повика сите страни да се воздржат од зголемување на тензиите во Хонг Конг

ЕУ ги повика сите страни да се воздржат од зголемување на тензиите во Хонг Конг

Официјален Пекинг соопшти дека војската и единици на разузнавачките служби почнале голема воена вежба, која не е поврзана со протестите, Европската унија ги повикува „сите страни” да се воздржат во услови на растечки тензии и немири во Хонг Конг. – Со оглед на постојаните немири и зголемувањето на насилните инциденти во Хонг Конг, клучно е сите страни

ЕУ повикува на воздржаност од сите страни во Хонг Конг

ЕУ повикува на воздржаност од сите страни во Хонг Конг

Европската унија ги повикува „сите страни” да се воздржат во услови на растечки тензии и немири во Хонг Конг. – Со оглед на постојаните немири и зголемувањето на насилните инциденти во Хонг Конг, клучно е сите страни да покажат воздржаност, да отфрлат секаков вид насилство и да преземат итни чекори за деескалација на ситуација, изјави портпарол на

ЕУ повикува на воздржаност од сите страни во Хонг Конг

ЕУ повикува на воздржаност од сите страни во Хонг Конг

Европската унија ги повикува „сите страни“ да се воздржат во услови на растечки тензии и немири во Хонг Конг. – Со оглед на постојаните немири и зголемувањето на насилните инциденти во Хонг Конг, клучно е сите страни да покажат воздржаност, да отфрлат секаков вид насилство и да преземат итни чекори за деескалација на ситуација, изјави портпарол на

CУДИРИ ВО ХОНГ КОНГ: Дeмонстрантите се cyдpија со полицијата

CУДИРИ ВО ХОНГ КОНГ: Дeмонстрантите се cyдpија со полицијата

Денес на меѓународниот аеродром во Хонг Конг дојде до еckaлација на cyдирите помеѓу дwмонcтрантите и полицијата. Cyдирите започнаа вчера, кога полицијата се обидела да ги pастера демонстрантите со солзавец. Едно лице било потешко повредено и со возило на Итна помош било пренесено до болница. Демонстрантите се забарикадирни на неколку локации на аеродромот

ЕУ повикува на воздржаност од сите страни во Хонг Конг

ЕУ повикува на воздржаност од сите страни во Хонг Конг

Европската унија ги повикува „сите страни“ да се воздржат во услови на растечки тензии и немири во Хонг Конг. – Со оглед на постојаните немири и зголемувањето на насилните инциденти во Хонг Конг, клучно е сите страни да покажат воздржаност, да отфрлат секаков вид насилство и да преземат итни чекори за деескалација на ситуација, изјави портпарол на

Судир на полицијата и демонстрантите на аеродромот во Хонг Конг

Судир на полицијата и демонстрантите на аеродромот во Хонг Конг

На аеродромот во Хонг Конг денеска дојде до судир меѓу демонстрантите и интервентната полиција, која околу 15 часот по средноевропско време влезе на терминалот, каде поради протестите е оневозможена работата на овој фрекфентен аеродром веќе два дена. Полицијата се повлече после 15 минути, откако стотици туристи и дел од демонстрантите истрчаа од излез