притисни ентер »

Германија и Полска се тепаат за работници
Германија и Полска се тепаат за работници

Германија и Полска се тепаат за работници

Со веќе очаен недостиг на работници, полските бизниси се загрижени дека стотици илјадници Украинци на кои се потпираат може да паднат во искушение од повисоките плати малку подалеку на Запад, како што Германија ги отвора портите. - Паника главно ги фаќа бизнисите во сточарството и градежништвото кои се потпираат на украински работници. Луѓето често