притисни ентер »

ФОТОВЕСТ: Од Јурумлери за накај Лисиче, веднаш после мостот на Вардар
ФОТОВЕСТ: Од Јурумлери за накај Лисиче, веднаш после мостот на Вардар

ФОТОВЕСТ: Од Јурумлери за накај Лисиче, веднаш после мостот на Вардар

На човековата негрижа и нема крај. Ваква е денеска сликата на земјаниот пат од село Јурумлери за накај Лисиче, веднаш после мостот на Вардар. Од двете страни на патот расфрлан градежен шут и кабаст отпад. На стотина метри понатаму од оваа депонија има уште една. Фото: Ѕвонко Плавевски