притисни ентер »

Дизајнерката Тошева со документарец и нова колекција ги промовира културните традиции преку одржлив развој
Дизајнерката Тошева со документарец и нова колекција ги промовира културните традиции преку одржлив развој

Дизајнерката Тошева со документарец и нова колекција ги промовира културните традиции преку одржлив развој

Завчера се прикажа документарниот филм „Латици“ и новата колекција „OYA“- иновативен проект на Ирина Тошева, кој ја чествува шареноликоста на етничките заедници и културната одржливост во земјата. Преку темелно истражување и документирање на заедницата на Јуруците од Радовишкиот регион одблизу, Тошева изработи модни изгледи, инспирирани од женските

Мини документарен филм и колекција инспирирана од јуручката носија за 10 годишнината од кариерата на Ирина Тошева

Мини документарен филм и колекција инспирирана од јуручката носија за 10 годишнината од кариерата на Ирина Тошева

Овој вторник дизајнерката Ирина Тошева ја одбележа 10 годишнината од својата кариера, на настан одржан на платото на Вила Водно, каде се прикажа документарниот филм „Латици" и новата колекција „OYA" кој ја чествува шареноликоста на етничките заедници и културната одржливост во земјата. Преку темелно истражување и документирање на заедницата на Јуруците