притисни ентер »

Ниските луѓе често се заболуваат од дијабетес
Ниските луѓе често се заболуваат од дијабетес

Ниските луѓе често се заболуваат од дијабетес

Ниските луѓе имаат поголеми шанси да се заболат од дијабетес тип 2, покажало истражувањето чии резултатите биле објавени вчера. Детали на студијата Секој додатни десет сантиметри висина се претвора во 41 процент помалку шанси за појава на таа болест кај мажите и 33 проценти за појава на болеста кај жените, покажало истражувањето чии резултати биле