притисни ентер »

„Снагата карпа, душата памук, очите и насмевка космос“: Колегите и пријателите се простуваат од актерот Митко Апостоловски
„Снагата карпа, душата памук, очите и насмевка космос“: Колегите и пријателите се простуваат од актерот Митко Апостоловски

„Снагата карпа, душата памук, очите и насмевка космос“: Колегите и пријателите се простуваат од актерот Митко Апостоловски

Македонскиот актер Митко Апостоловски почина денеска на 67-годишна возраст. Веста за смртта на актерот ја објави Битолскиот народен театар кој напиша дека уште „долго ќе ја паметиме неговата исклучителна харизма со која пленеше од сцената“. „Денеска нè напушти доајенот на македонското глумиште, долгогодишниот член на Народен Театар Битола, актерот

„Снагата карпа, душата памук“: Колегите со голема тага се простуваат од Митко Апостоловски

„Снагата карпа, душата памук“: Колегите со голема тага се простуваат од Митко Апостоловски

„Снагата карпа, душата памук“: Колегите со голема тага се простуваат од Митко Апостоловски К.С. Пред 2 минути Митко Апостолоски / Фото: Фејсбук, Народен театар - Битола Реномираниот македонски театарски, филмски и телевизиски актер Митко Апостоловски почина на 67–годишна возраст. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Веста за неговата смрт

Почина актерот Митко Апостоловски

Почина актерот Митко Апостоловски

Македонскиот актер Митко Апостоловски почина на 67 годишна возраст. „ Денеска не напушти доајенот на македонското глумиште, долгогодишниот член на НТБ, актерот со единствен стас и глас Митко С. Апостоловски. Неговата исклучителна харизма со која пленеше од сцената уште долго ќе ја паметиме“, објави Битолски театар. Апостоловски дипломирал на Отсек

Почина актерот Митко Апостоловски

Почина актерот Митко Апостоловски

Почина актерот Митко Апостоловски , објави Народниот театар во Битола(НТБ)  чиј што член беше тој. Имаше 67 години. „Денеска не напушти доајенот на македонското глумиште, долгогодишниот член на НТБ, актерот со единствен стас и глас Митко С. Апостоловски. Неговата исклучителна харизма со која пленеше од сцената уште долго ќе ја паметиме“, објави Битолски

Почина актерот Митко Апостоловски

Почина актерот Митко Апостоловски

Почина актерот Митко Апостоловски , објави Народниот театар во Битола(НТБ)  чиј што член беше тој. Имаше 67 години. „Денеска не напушти доајенот на македонското глумиште, долгогодишниот член на НТБ, актерот со единствен стас и глас Митко С. Апостоловски. Неговата исклучителна харизма со која пленеше од сцената уште долго ќе ја паметиме“, објави Битолски

Почина актерот Митко Апостоловски

Почина актерот Митко Апостоловски

Македонскиот актер Митко Апостоловски почина на 67 годишна возраст. „ Денеска не напушти доајенот на македонското глумиште, долгогодишниот член на НТБ, актерот со единствен стас и глас Митко С. Апостоловски. Неговата исклучителна харизма со која пленеше од сцената уште долго ќе ја паметиме“, објави Битолски театар. Апостоловски дипломирал на Отсек

Почина актерот Митко Апостоловски

Почина актерот Митко Апостоловски

Македонскиот актер Митко Апостоловски почина на 67-годишна возраст. „Денеска нѐ напушти доајенот на македонското глумиште, долгогодишниот член на НТБ, актерот со единствен стас и глас – Митко С. Апостоловски. Неговата исклучителна харизма со која пленеше од сцената уште долго ќе ја паметиме“, објави Народниот театар во Битола. Апостоловски дипломирал

На 67 години почина актерот Митко Апостоловски

На 67 години почина актерот Митко Апостоловски

Почина актерот Митко Апостоловски, објави Народниот театар во Битола(НТБ)  чиј што член беше тој. Имаше 67 години. „Денеска не напушти доајенот на македонското глумиште, долгогодишниот член на НТБ, актерот со единствен стас и глас Митко С. Апостоловски. Неговата исклучителна харизма со која пленеше од сцената уште долго ќе ја паметиме“, објави Битолски

Актерот Митко  Апостоловски, доајенот на битолското и македонското глумиште, почина на 67 години

Актерот Митко Апостоловски, доајенот на битолското и македонското глумиште, почина на 67 години

На 67 годишна возраст во Битола почина познатиот актер Митко С. Апостоловски, доајенот на битолското и македонското глумиште, театарски, филмски и телевизиски глумец, кој театарската, филмската и телевизиската публика ќе го паметат по многу голем број на улоги кои тој во својот богат работен век ги реализира. Митко С. Апостоловски е роден во Битола

Почина Митко Апостоловски

Почина Митко Апостоловски

На 67 годишна возраст почина македонскиот актер Митко Апостоловски. Добродушниот битолчанец глумеше во „Големата вода“, „Јас сум од Титов Велес“, „Умри машки“, „До балчак“, „Последниот Македонец“, „Лазар“ и други. Највпечатлива улога имаше во филмот „Трето полувреме“ со ликот на Димитрије. п.с. барем вториот дел од неговата реченица да допре до нив