притисни ентер »

Голема рација во Германија: полицијата упадна во становите на екстремните десничари
Голема рација во Германија: полицијата упадна во становите на екстремните десничари

Голема рација во Германија: полицијата упадна во становите на екстремните десничари

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фезер денеска ја забрани десничарската екстремистичка група позната како Artgemeinschaft (Расна заедница). Утрово полицајци извршија рација во 26 станови поврзани со 39 членови на здружението и соби поврзани со здружението во 12 германски покраини, соопшти Министерството за внатрешни работи. На забраната

Голема рација во Германија: Полицијата упадна во становите на екстремните десничари

Голема рација во Германија: Полицијата упадна во становите на екстремните десничари

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фезер денеска ја забрани десничарската екстремистичка група позната како Artgemeinschaft (Расна заедница). Утрово полицајци извршија рација во 26 станови поврзани со 39 членови на здружението и соби поврзани со здружението во 12 германски покраини, соопшти Министерството за внатрешни работи. На забраната

Забрана за работа на десничарски организации во Германија поради ширење нацистичка идеологија

Забрана за работа на десничарски организации во Германија поради ширење нацистичка идеологија

Рано изутринава е претресен штабот на групата „Артгемајнсшафт“, како и 26 куќи на 39 членови на оваа организација во 12 сојузни држави, соопшти Министерството за внатрешни работи. „Ова е уште еден тежок удар за десничарскиот екстремизам и идеолошките пиромани кои и денеска продолжуваат да ја шират нацистичката идеологија. Оваа десничарска екстремистичка

Забрана за работа на десничарски организации во Германија поради ширење нацистичка идеологија

Забрана за работа на десничарски организации во Германија поради ширење нацистичка идеологија

Рано изутринава е претресен штабот на групата „Артгемајнсшафт“, како и 26 куќи на 39 членови на оваа организација во 12 сојузни држави, соопшти Министерството за внатрешни работи. „Ова е уште еден тежок удар за десничарскиот екстремизам и идеолошките пиромани кои и денеска продолжуваат да ја шират нацистичката идеологија. Оваа десничарска екстремистичка

Забрана за работа на десничарски организации во Германија поради ширење нацистичка идеологија

Забрана за работа на десничарски организации во Германија поради ширење нацистичка идеологија

Рано изутринава е претресен штабот на групата „Артгемајнсшафт“, како и 26 куќи на 39 членови на оваа организација во 12 сојузни држави, соопшти Министерството за внатрешни работи. „Ова е уште еден тежок удар за десничарскиот екстремизам и идеолошките пиромани кои и денеска продолжуваат да ја шират нацистичката идеологија. Оваа десничарска екстремистичка

Голема рација во Германија: полицијата упадна во становите на екстремните десничари

Голема рација во Германија: полицијата упадна во становите на екстремните десничари

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фезер денеска ја забрани десничарската екстремистичка група позната како Artgemeinschaft (Расна заедница). Утрово полицајци извршија рација во 26 станови поврзани со 39 членови на здружението и соби поврзани со здружението во 12 германски покраини, соопшти Министерството за внатрешни работи. На забраната

Забрана за работа на десничарски организации во Германија поради ширење нацистичка идеологија

Забрана за работа на десничарски организации во Германија поради ширење нацистичка идеологија

Рано изутринава е претресен штабот на групата „Артгемајнсшафт“, како и 26 куќи на 39 членови на оваа организација во 12 сојузни држави, соопшти Министерството за внатрешни работи. „Ова е уште еден тежок удар за десничарскиот екстремизам и идеолошките пиромани кои и денеска продолжуваат да ја шират нацистичката идеологија. Оваа десничарска екстремистичка

Десничарски организации во Германија добија забрана за работа поради ширење нацистичка идеологија

Десничарски организации во Германија добија забрана за работа поради ширење нацистичка идеологија

Десничарски организации во Германија добија забрана за работа поради ширење нацистичка идеологија Б.Б. Пред 2 минути Полиција Германија/ Фото EPA-EFE/CLEMENS BILAN Германските власти денеска извршија рација во десетици локации низ земјата, откако министерката за внатрешни работи Ненси Фезер го забрани дејствувањето на десничарска екстремистичка група