притисни ентер »

Со матични клетки против ќелавоста
Со матични клетки против ќелавоста

Со матични клетки против ќелавоста

Научници од Институтот „Сенфорд Брнам Прибис“ во Калифорнија успеале со користење матични клетки да одгледаат неограничена количина на природна коса. Резултатите од откритието се споделени на конференцијата на Меѓународното друштво за истражување на матичните клетки, одржана во Лос Анџелес. За овие резултати научниците добиле награда за заслуги, а