притисни ентер »

Продажбата преку интернет го спаси Nike во Кина
Продажбата преку интернет го спаси Nike во Кина

Продажбата преку интернет го спаси Nike во Кина

ИНТЕРНЕТ Продажбата преку интернет го спаси Nike во Кина Никола Бурагев 8 минути 0 0 Американскиот производител на спортска облека Nike извести за скок од 30 проценти во продажбата преку интернет во Кина, по затворањето на физичките продавници поради заразата од коронавирус. Американската компанија ги затвори повеќето продавници во светот, a во вторникот

Фејсбук бележи раст на корисници, но намалување на приходите

Фејсбук бележи раст на корисници, но намалување на приходите

ИНТЕРНЕТ Фејсбук бележи раст на корисници, но намалување на приходите Никола Бурагев 1 минута 0 0 Facebook соопшти дека во подрачјата погодени од пандемијата со новиот коронавирус бележи раст на корисниците, но намалување на приходите од огласувачите. Според претставниците на Facebook, гласовните пораки и видео-повиците на Messenger и WhatsApp се повеќе

HP во соработка со Valve и Microsoft подготвува нова генерација на VR уред

HP во соработка со Valve и Microsoft подготвува нова генерација на VR уред

Uncategorized HP во соработка со Valve и Microsoft подготвува нова генерација на VR уред Никола Бурагев 6 минути 0 0 Со оглед на тоа што моменталната реалност ни нуди карантин и изолација и сме ограничени на ретки излети до продавница или аптека, виртуелната реалност звучи навистина интересно. Иако уредите за виртуелна реалност и натаму не го носат

HP во соработка со Valve и Microsoft подготвува нова генерација на VR уред

HP во соработка со Valve и Microsoft подготвува нова генерација на VR уред

Со оглед на тоа што моменталната реалност ни нуди карантин и изолација и сме ограничени на ретки излети до продавница или аптека, виртуелната реалност звучи навистина интересно. Иако уредите за виртуелна реалност и натаму не го носат искуството кое корисниците го посакуваат, сепак конкуренцијата на тој пазар се заострува. Од HP соопштија дека се подготвуваат