притисни ентер »

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк
Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. Штрајкот ќе се одвива пред

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк

реклама Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. Штрајкот ќе се одвива

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на платите за 78 отсто и враќање

Штрајкуваат обвинителите – бараат зголемување на платите за 78 отсто

Штрајкуваат обвинителите – бараат зголемување на платите за 78 отсто

Од денеска на штрајк и вработените во јавните обвинителства. Бараат зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. За време на штрајкот кој ќе се одвива во сите 28 јавни обвинителства на територијата на државата и ќе трае се до исполнување на барањата обвинителите и вработените нема да работат, но ќе бидат

Вработените во јавните обвинителства штрајкуваат за поголеми плати и враќање на додатоците на плата

Вработените во јавните обвинителства штрајкуваат за поголеми плати и враќање на додатоците на плата

Вработените во јавните обвинителства штрајкуваат за поголеми плати и враќање на додатоците на плата К.И. Пред 4 минути Фото: Принтскрин, МИА Вработените во јавните обвинителства од денеска стапија во штрајк и побараа зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. Како што соопшти генералниот секретар на Синдикатот

Вработените во обвинителствата на штрајк, бараат зголемување на платите за 78%

Вработените во обвинителствата на штрајк, бараат зголемување на платите за 78%

23 Денеска почна штрајк на вработените во сите јавни обвинителства, кои бараат повисоки плати и додатоци на плата. Засега ќе работат само итни и недложни работи, а штрајкот ќе трае сè до исполнување на нивните барања. „За време на одржување на штрајкот вработените во јавните обвинителства нема да работат ниту ќе бидат на своите работни места. Штрајкот

КОГА МОЖЕ ЗА ВАС ПОКАЧУВАЊЕ ОД 78%, МОЖЕ И ЗА НАС! Штрајкуваат вработените во сите јавни обвинителства

КОГА МОЖЕ ЗА ВАС ПОКАЧУВАЊЕ ОД 78%, МОЖЕ И ЗА НАС! Штрајкуваат вработените во сите јавни обвинителства

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк – изјави генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ Бојан Трипуноски пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. Штрајкот ќе се спроведува пред

Протестираат вработените во обвинителствата

Протестираат вработените во обвинителствата

На пладне започна штрајкот на вработените во обвинителствата. Тие ја прекинаа работата и излегоа на протест. Во изјава за медиумите изјавија дека бараат повисоки плати за 78 отсто, токму за процентот кој беше овозможен за функционерските плати, како и враќање на додатоците на платата. Во протестот се приклучија вработените во сите 28 обвинителства

Вработените во јавните обвинителства почнаа со штрајк, бараат зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците од 35 отсто

Вработените во јавните обвинителства почнаа со штрајк, бараат зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците од 35 отсто

Штрајкот, кој започнува денеска, Деаноски вели дека ќе се одвива во сите 28 јавни обвинителства на територијата на државата и ќе трае се до исполнување на барањата. За време на штрајкот ќе се извршуваат единствено итните и неодложни работи, односно согласно законските прописи штрајкувачите ќе работат предмети во кој има само притвор, претрес или неодложни