притисни ентер »

„Виталиа“: Дури и ЕУ дозволува минимум концентрација на ГМО, македонските правила се штетни за стопанството
„Виталиа“: Дури и ЕУ дозволува минимум концентрација на ГМО, македонските правила се штетни за стопанството

„Виталиа“: Дури и ЕУ дозволува минимум концентрација на ГМО, македонските правила се штетни за стопанството

Компанијата „Виталиа“ попладнево се огласи во врска со резултатите од суперанализите на Агенцијата за храна и ветеринарство ГМО (генетски модифицирани организми) во соините шницли од нејзино производство. Притоа компанијата наведува дека дури и Европската Унија дозволува минимум концентрација на ГМО во храната и сè што е под 0,9 отсто се третира како

„Виталиа“: Набавените суровини се во согласност со регулативата на ЕУ

„Виталиа“: Набавените суровини се во согласност со регулативата на ЕУ

Во врска со резултатите од суперанализите на Агенцијата за храна и ветеринарство за соините шницли и трошки увезени од Србија од страна на „Виталиа“, попладнево се огласи компанијата која наведува дека Европската Унија дозволува минимум концентрација на ГМО во храната и сè што е под 0,9 отсто се третира како Нон ГМО. – Истото законодавство го има и

„Виталиа“: Дури и ЕУ дозволува минимум концентрација на ГМО, македонските правила се штетни за стопанството

„Виталиа“: Дури и ЕУ дозволува минимум концентрација на ГМО, македонските правила се штетни за стопанството

Компанијата „Виталиа“ попладнево се огласи во врска со резултатите од суперанализите на Агенцијата за храна и ветеринарство ГМО (генетски модифицирани организми) во соините шницли од нејзино производство. Притоа компанијата наведува дека дури и Европската Унија дозволува минимум концентрација на ГМО во храната и сè што е под 0,9 отсто се третира како

„Виталиа“: Набавените суровини се во согласност со регулативата на ЕУ

„Виталиа“: Набавените суровини се во согласност со регулативата на ЕУ

Во врска со резултатите од суперанализите на Агенцијата за храна и ветеринарство за соините шницли и трошки увезени од Србија од страна на „Виталиа", попладнево се огласи компанијата која наведува дека Европската Унија дозволува минимум концентрација на ГМО во храната и сè што е под 0,9 отсто се третира како Нон ГМО. - Истото законодавство го има и

Виталиа: Со новиот правилник, Македонија се оддалечува од европското законодавство

Виталиа: Со новиот правилник, Македонија се оддалечува од европското законодавство

Европската Унија дозволува минимум концентрација на ГМО во храната и сè што е под 0,9 отсто се третира како НОН ГМО.. Со новиот правилник во Македонија донесен пред три години, со кој се забранува било какво присуство на генетски модифицирани организми, Македонија се оддалечува од европското законодавство што може сериозно да му наштети на стопанството,

„Виталиа“: Набавените суровини се во согласност со регулативата на ЕУ

„Виталиа“: Набавените суровини се во согласност со регулативата на ЕУ

Во врска со резултатите од суперанализите на Агенцијата за храна и ветеринарство за соините шницли и трошки увезени од Србија од страна на „Виталиа“, попладнево се огласи компанијата која наведува дека Европската Унија дозволува минимум концентрација на ГМО во храната и сè што е под 0,9 отсто се третира како Нон ГМО. - Истото законодавство го има и

Анализите потврдија: Соините трошки и шницли содржат ГМО, следи уништување

Анализите потврдија: Соините трошки и шницли содржат ГМО, следи уништување

Казни од пет илјади евра за увоз и пуштање во промет на Генетски модифицирана храна ќе добијат компаниите „Виталиа“, „КАМ“ и „Сопродекс“. Санкциите следат откако присуство на ГМО во соините шницли и трошки увезени во Македонија, утврдила и супер анализата во референтна лабораторија во Европската Унија. Освен парични казни за увозниците и дистрибутерите,

„Виталиа“: Дури и ЕУ дозволува минимум концентрација на ГМО, македонските правила се штетни за стопанството

„Виталиа“: Дури и ЕУ дозволува минимум концентрација на ГМО, македонските правила се штетни за стопанството

Компанијата „Виталиа“ попладнево се огласи во врска со резултатите од суперанализите на Агенцијата за храна и ветеринарство ГМО (генетски модифицирани организми) во соините шницли од нејзино производство. Притоа компанијата наведува дека дури и Европската Унија дозволува минимум концентрација на ГМО во храната и сè што е под 0,9 отсто се третира како

„Виталиа“: Набавените суровини се во согласност со регулативата на ЕУ

„Виталиа“: Набавените суровини се во согласност со регулативата на ЕУ

– Истото законодавство го има и Србија, поради што суровините кои се набавени од страна на нашата компанија се со спецификација согласно ЕУ регулативата и со потврда дека производите се произведени од генетски немодифицирана соја. Со новиот правилник во Македонија донесен пред три години, со кој се забранува какво било присуство на генетски модифицирани