притисни ентер »

Ако сакате долг живот, појадувајте рано наутро
Ако сакате долг живот, појадувајте рано наутро

Ако сакате долг живот, појадувајте рано наутро

Новите истражувања покажаа дека луѓето кои појадуваат пред седум часот наутро можат да го продолжат животниот век. Од друга страна, луѓето кои јадат доцна навечер го нарушуваат внатрешниот биоритам и го зголемуваат ризикот од развиј на дијабетес тип 2 и болести на срцето. Научници од Универзитетот во Њујорк спроведоа истражување кое им помогна да сфатат

Докторите го открија времето на појадок кое ќе ВИ ГО ПРОДОЛЖИ ЖИВОТОТ

Докторите го открија времето на појадок кое ќе ВИ ГО ПРОДОЛЖИ ЖИВОТОТ

Имено, според новото истражување, појадувањето до 7 часот би можело да го продолжи животниот век. Претходните истражувања покажаа дека јадењето доцна навечер го нарушува внатрешниот метаболизам  на телото и го зголемува ризикот од развој на дијабетес тип 2 и срцеви заболувања. Но, само неколку студии се осврнаа на прашањето дали времето за појадок

Лекарите открија кое е идеално време за појадок, кое ќе ви го продолжи животот

Лекарите открија кое е идеално време за појадок, кое ќе ви го продолжи животот

Веќе знаеме дека појадокот е најважниот оброк во денот, но новост е дека експертите сметаат дека треба да се јаде рано наутро. Според новото истражување, појадувањето до 7 часот би можело да го продолжи животниот век. Претходните истражувања покажаа дека јадењето доцна навечер го нарушува внатрешниот часовник на телото и го зголемува ризикот од развој

Појадувањето пред 7 часот наутро може да ви го продолжи животот

Појадувањето пред 7 часот наутро може да ви го продолжи животот

Веќе знаеме дека појадокот е најважниот оброк во денот, но веста е дека експертите веруваат дека треба да се јаде со доаѓањето на зората. Според новото истражување, појадувањето до 7 часот би можело да го продолжи животниот век. Претходните истражувања покажаа дека јадењето доцна навечер го нарушува внатрешниот часовник на телото и го зголемува ризикот

Кое време на појадок ГО ПРОДОЛЖУВА ЖИВОТОТ

Кое време на појадок ГО ПРОДОЛЖУВА ЖИВОТОТ

Веќе знаеме дека појадокот е најважниот оброк во денот, но новост е дека експертите сметаат дека треба да се јаде во зори. Имено, според новото истражување, појадувањето до 7 часот би можело да го продолжи животот. Претходните истражувања покажаа дека јадењето доцна навечер го нарушува внатрешниот часовник на телото и го зголемува ризикот од развој

Кое време на појадок ГО ПРОДОЛЖУВА ЖИВОТОТ

Кое време на појадок ГО ПРОДОЛЖУВА ЖИВОТОТ

Веќе знаеме дека појадокот е најважниот оброк во денот, но новост е дека експертите сметаат дека треба да се јаде во зори. Имено, според новото истражување, појадувањето до 7 часот би можело да го продолжи животот. Претходните истражувања покажаа дека јадењето доцна навечер го нарушува внатрешниот часовник на телото и го зголемува ризикот од развој

Лекарите го открија времето на појадок кое ќе ви го продолжи животот: Секогаш појадувајте во овој период од денот

Лекарите го открија времето на појадок кое ќе ви го продолжи животот: Секогаш појадувајте во овој период од денот

Лекарите го открија времето на појадок кое ќе ви го продолжи животот: Секогаш појадувајте во овој период од денот К. А. Пред 2 минути Фото: Профимедиа Веќе е познато дека појадокот е најважниот оброк во денот, но новост е дека експертите веруваат дека треба да се јаде во зори. Имено, според новото истражување , појадувањето до 7 часот би можело да

Истражување покажало кое време е погодно за појадок

Истражување покажало кое време е погодно за појадок

Доста познато е дека појадокот е најважниот оброк во денот, но веста е дека експертите сметаат дека треба да се јаде во рани зори. Имено, според новото истражување, појадувањето до 7 часот би можело да го продолжи животниот век. Претходните истражувања покажаа дека јадењето доцна навечер го нарушува внатрешниот часовник на телото и го зголемува ризикот