притисни ентер »

ГЕНИЈАЛЕЦ: Млад Италијанец за 5 минути запомни број долг 630 цифри
ГЕНИЈАЛЕЦ: Млад Италијанец за 5 минути запомни број долг 630 цифри

ГЕНИЈАЛЕЦ: Млад Италијанец за 5 минути запомни број долг 630 цифри

Италијанецот Андреа Муци (21) успеа да запомни бројка од 630 цифри за пет минути. Доколку неговото достигнување е официјално признато, тоа ќе биде светски рекорд, појасни организаторот на натпреварот „Мемори Екс-Ел“ (Memory XL), проф. Штефан Битов. Младиот Италијанец победи на натпреварот што се одржа во Торгелоу, источна Германија, со рекордни 8594

Млад Италијанец за пет минути запаметил 630- цифрен број

Млад Италијанец за пет минути запаметил 630- цифрен број

Меѓу другото, Андреа успеал да запамети 630-цифрен број во рок од пет минути, изјави организаторот на натпреварот Стефен Бутоу за DPA, додавајќи дека, доколку се потврди официјално, тоа ќе значи дека го соборил светскиот рекорд. Музии бил прв во сите десет дисциплини како дел од натпреварот MemoryXL, каде што постигнал рекордни 8.594 поени, што го

ГЕНИЈАЛЕЦ: Млад Италијанец за 5 минути запомни број долг 630 цифри

ГЕНИЈАЛЕЦ: Млад Италијанец за 5 минути запомни број долг 630 цифри

Италијанецот Андреа Муци (21) успеа да запомни бројка од 630 цифри за пет минути. Доколку неговото достигнување е официјално признато, тоа ќе биде светски рекорд, појасни организаторот на натпреварот „Мемори Екс-Ел“ (Memory XL), проф. Штефан Битов. Младиот Италијанец победи на натпреварот што се одржа во Торгелоу, источна Германија, со рекордни 8594

Италијанец запомни број од 630 цифри

Италијанец запомни број од 630 цифри

Италијанецот Андреа Муци (21) успеа да запомни бројка од 630 цифри за пет минути. Доколку неговото достигнување е официјално признато, тоа ќе биде светски рекорд, појасни организаторот на натпреварот „Мемори Екс-Ел“ (Memory XL), проф. Штефан Битов. Младиот Италијанец победи на натпреварот што се одржа во Торгелоу, источна Германија, со рекордни 8594

Италијанец запомни број од 630 цифри

Италијанец запомни број од 630 цифри

Италијанецот Андреа Муци (21) успеа да запомни бројка од 630 цифри за пет минути. Доколку неговото достигнување е официјално признато, тоа ќе биде светски рекорд, појасни организаторот на натпреварот „Мемори Екс-Ел“ (Memory XL), проф. Штефан Битов. Младиот Италијанец победи на натпреварот што се одржа во Торгелоу, источна Германија, со рекордни 8594

Италијанец запомни број од 630 цифри

Италијанец запомни број од 630 цифри

Италијанецот Андреа Муци (21) успеа да запомни бројка од 630 цифри за пет минути. Доколку неговото достигнување е официјално признато, тоа ќе биде светски рекорд, појасни организаторот на натпреварот „Мемори Екс-Ел” ( Memory XL ), проф. Штефан Битов. Младиот Италијанец победи на натпреварот што се одржа во Торгелоу, источна Германија, со рекордни 8594

Дечково запомни бројка од 630 цифри за пет минути

Дечково запомни бројка од 630 цифри за пет минути

Андреа Музи, 21-годишен Италијанец, е победник на годинашното Светско првенство во помнење (World Memory Championship) во Германија. Меѓу другото, Андреа успеа да запомне 630-цифрен број во рок од пет минути, изјави организаторот на натпреварот Штефен Буто за dpa, додавајќи дека, доколку се потврди официјално, тоа ќе значи дека го соборил светскиот

НАТПРЕВАР ВО ПОМНЕЊЕ: Италијанец за 5 минути запомни број долг 630 цифри

НАТПРЕВАР ВО ПОМНЕЊЕ: Италијанец за 5 минути запомни број долг 630 цифри

Италијанецот Андреа Муци (21) успеа да запомни бројка од 630 цифри за пет минути. Доколку неговото достигнување е официјално признато, тоа ќе биде светски рекорд, појасни организаторот на натпреварот „Мемори Екс-Ел“ ( Memory XL ), проф. Штефан Битов. Младиот Италијанец победи на натпреварот што се одржа во Торгелоу, источна Германија, со рекордни

Италијанец запомни број од 630 цифри

Италијанец запомни број од 630 цифри

Италијанецот Андреа Муци (21) успеа да запомни бројка од 630 цифри за пет минути. Доколку неговото достигнување е официјално признато, тоа ќе биде светски рекорд, појасни организаторот на натпреварот „Мемори Екс-Ел“ ( Memory XL ), проф. Штефан Битов. Младиот Италијанец победи на натпреварот што се одржа во Торгелоу, источна Германија, со рекордни 8594

Италијанец запомни број од 630 цифри

Италијанец запомни број од 630 цифри

– Италијанецот Андреа Муци (21) успеа да запомни бројка од 630 цифри за пет минути. Доколку неговото достигнување е официјално признато, тоа ќе биде светски рекорд, појасни организаторот на натпреварот „Мемори Екс-Ел“ ( Memory XL ), проф. Штефан Битов. Младиот Италијанец победи на натпреварот што се одржа во Торгелоу, источна Германија, со рекордни