притисни ентер »

Концерт „Љубов,страст-фламенко!“ со Македонска филхармнија
Концерт „Љубов,страст-фламенко!“ со Македонска филхармнија

Концерт „Љубов,страст-фламенко!“ со Македонска филхармнија

Диригент е Кристијан Васкез од Венецуела, а како солистка ќе настапи фламенко пејачката Марина Ередија од Шпанија. На програмата се дела од Лорка, де Фаља и Гинастера. Како што информираат од Македонската филхармонија, оваа  година традиционалниот концерт по повод Денот на вљубените го посветuvaaт  на исклучителната шпанска форма на танц, песна, инструментална

Концерт „Љубов,страст-фламенко!“ со Македонска филхармнија

Концерт „Љубов,страст-фламенко!“ со Македонска филхармнија

Овој четврток со почеток во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот концерт по повод Денот на вљубените, насловен „Љубов, страст- фламенко!“. Диригент е Кристијан Васкез од Венецуела, а како солистка ќе настапи фламенко пејачката Марина Ередија од Шпанија. На програмата се дела од Лорка, де Фаља и Гинастера. Како

„Љубов, страст – фламенко“ со оркестарот на Македонската филхармонија

„Љубов, страст – фламенко“ со оркестарот на Македонската филхармонија

Овој четврток со почеток во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот концерт по повод Денот на вљубените, насловен „Љубов, страст- фламенко!“. Диригент е Кристијан Васкез од Венецуела, а како солистка ќе настапи фламенко пејачката Марина Ередија од Шпанија. На програмата се дела од Лорка, де Фаља и Гинастера. „Оваа

„Љубов, страст – фламенко“ овој четврток со оркестарот на Македонската филхармонија

„Љубов, страст – фламенко“ овој четврток со оркестарот на Македонската филхармонија

Овој четврток со почеток во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот концерт по повод Денот на вљубените, насловен „Љубов, страст- фламенко!“. Диригент е Кристијан Васкез од Венецуела, а како солистка ќе настапи фламенко пејачката Марина Ередија од Шпанија. На програмата се дела од Лорка, де Фаља и Гинастера. „Оваа

„Љубов, страст- фламенко!” – Концерт за Денот на вљубените во Филхармонија

„Љубов, страст- фламенко!” – Концерт за Денот на вљубените во Филхармонија

Овој четврток со почеток во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот концерт по повод Денот на вљубените, насловен „Љубов, страст- фламенко!”. Диригент е Кристијан Васкез од Венецуела, а како солистка ќе настапи фламенко пејачката Марина Ередија од Шпанија. На програмата се дела од Лорка, де Фаља и Гинастера. „Оваа

„Љубов, страст – фламенко“ со оркестарот на Македонската филхармонија

„Љубов, страст – фламенко“ со оркестарот на Македонската филхармонија

Овој четврток со почеток во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот концерт по повод Денот на вљубените, насловен „Љубов, страст-фламенко!“. Диригент е Кристијан Васкез од Венецуела, а како солистка ќе настапи фламенко пејачката Марина Ередија од Шпанија. На програмата се дела од Лорка, де Фаља и Гинастера. „Оваа

„Љубов, страст – фламенко“ со оркестарот на Македонската филхармонија

„Љубов, страст – фламенко“ со оркестарот на Македонската филхармонија

Овој четврток со почеток во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот концерт по повод Денот на вљубените, насловен „Љубов, страст- фламенко!“. Диригент е Кристијан Васкез од Венецуела , а како солистка ќе настапи фламенко пејачката Марина Ередија од Шпанија. На програмата се дела од Лорка, де Фаља и Гинастера .

„Љубов, страст – фламенко“ со оркестарот на Македонската филхармонија

„Љубов, страст – фламенко“ со оркестарот на Македонската филхармонија

Овој четврток со почеток во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот концерт по повод Денот на вљубените, насловен „Љубов, страст- фламенко!“. Диригент е Кристијан Васкез од Венецуела, а како солистка ќе настапи фламенко пејачката Марина Ередија од Шпанија. На програмата се дела од Лорка, де Фаља и Гинастера. „Оваа